BiH

Dodik: Molba Srbiji ne znači da Srpska prosi, već se bori za svoj narod

Dodik: Molba Srbiji ne znači da Srpska prosi, već se bori za svoj narod
Foto: Velibor Tripić | Dodik: Molba Srbiji ne znači da Srpska prosi, već se bori za svoj narod

BANJALUKA - Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da molba Srbiji da dodijeli određenu količinu vakcina protiv virusa korona Republici Srpskoj ne znači da Srpska prosi, već se bori za svoj narod.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjave Mirka Šarovića i Branislava Borenovića da se, kako kažu, Republika Srpska oslanja samo na nečiju pomoć, Dodik je naglasio da se od njih ne može ništa drugo ni očekivati osim da neargumentovano kritikuju i napadaju.

"Voli bih da vidim bilo šta što su oni uradili ili učinili za Republiku Srpsku i svoj narod. Za njihovu informaciju molba za pomoć od brata i prijatelja, što Srbija jeste Srpskoj ne znači da prosimo, a sve i da je tako, za razliku od njih ja sam za svoj narod spreman i da prosim ako treba", istakao je Dodik.

On je poručio da je za njega, kao i za cijelokupno rukovodstvo Srpske zdravlje ljudi na prvom mjestu i da je Republika Srpska uplatila više od šest miliona KM za vakcine putem zajedničkog programa posredstvom institucija BiH, a te vakcine još ne stižu niti ima naznake kada će stići, dodavši da je sistem "Kovaks" očigledno u kolapsu.

"Mi ništa ne prosimo već molimo svoju braću da nam pomognu dok nama ne stigne prva pošiljka vakcina koju očekujemo već naredne sedmice, a u februaru očekujemo nastavak njihove isporuke", rekao je Dodik.

On je dodao da ga čudi izjava Borenovića i neistine koje širi da Srpska nema osnovnu zdravstvenu opremu, a bio je hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci zbog zaraze virusom korona gdje je imao priliku da se uvjeri da je naš zdravstevni sistem u potpunosti opremljen i osposobljen.

"Borenoviću je, isto kao i meni, pružena sva moguća ljekarska pomoć na UKC-u Banjaluka i mogao se uvjeriti da ne zaostajemo za bilo kojom zdravstvenom ustanovom u svijetu čiji se ljekari i kompletno zdravstveno osoblje grčevito bori sa ovim opasnim virusom i spašava živote ljudi", istakao je Dodik.

On je poručio građanima Republike Srpske da ne treba da brinu, da će vakcine uskoro stići u Srpsku i da će svako ko želi biti vakcinisan.

"U svemu ovome najtužnije je da smo po ko zna koji put svjedoci da pojedinim političarima, poput Mirka Šarovića i Branislava Borenovića, ništa nije sveto, pa čak ni bolest i pandemija opasnog virusa koju koriste ili bolje reći zloupotrebljavaju u nesuvisla politička prepucavanja", konstatovao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije