BiH

Dodik: Muslimani rade protiv BiH i svih naroda

Dodik: Muslimani rade protiv BiH i svih naroda
Foto: Dražan Pozderović | Dodik: Muslimani rade protiv BiH i svih naroda

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je za očuvanje mira i stabilnosti u regionu od najvećeg značaja da zapadne sile pokažu objektivan pristup i uvaže istorijske i političke realnosti ovog prostora.

“Dio Zapada istrajava u pokušajima da Srbe predstavi kao loše momke sa kojima se treba obračunati i koje treba kažnjavati. To gledamo i slušamo ovih dana, uz podršku koju daju rezoluciji o Srebrenici, koja je podijelila BiH na dva dijela”, naveo je Dodik na društvenim mrežama.

On je istakao da su insistiranjem na takvim političkim projektima i manipulacijama doveli do toga da se Srbi i muslimani u BiH još više udalje i ne žele da grade nikakvu zajedničku budućnost.

“Svi prijatelji BiH, među kojima bi morali biti svi koji su svjedoci Dejtonsko-pariskog sporazuma, ako misle dobro svim narodima ovog prostora, odbaciće rezoluciju”, istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske je ukazao da su ovom području potrebni pozitivan zamah koji dolazi sa evropskim integracijama, stabilnost, rast i razvoj, a ne podjele koje su kreatori tog dokumenta namijenili kako bi Srbe prikazali kao zločince.

“Stavljanjem na stranu samo jednog naroda i navijačkim pristupom, destabilizuju se prilike i u BiH i u regionu. Danas smo u poziciji da razgovaramo sa svima koji žele da saslušaju i razumiju poziciju Srba”, naveo je Dodik.

On je rekao da se Republika Srpska bori da sačuva dejtonsku BiH i da je u okolnostima u kojima Bošnjaci stalno rade protiv Srba pronašla okvir u kojem može da funkcioniše i napreduje, dok je Federacija BiH pokazala potpunu nefunkcionalnost.

“Svako dobronamjeran i objektivan može da vidi da jedino što ovdje pokušavamo da uradimo je da spriječimo kršenje vladavine prava i Dejtonskog sporazuma i da vratimo primat poštovanju međunarodnog prava”, istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske je ukazao da rezolucija o Srebrenici i način na koji je ta tema ponovo oživljena pokazuju da muslimani u BiH ne poštuju ni BiH ni njene institucije i da je sve što rade protiv BiH i protiv svih naroda koji ovdje žive.

“Oni ne žele pomirenje, oni žele da Republika Srpska nestane i uvjereni su da će to postići kroz ovu rezoluciju. Oni su ti koji su izašli iz BiH i prave novu državu s onima koji im za to daju podršku”, naglasio je Dodik.

On je istakao da Republika Srpska nema ništa sa unitarnom BiH i da će nastaviti samostalno da jača i napreduje.

“To je naš odgovor na unitarističku politiku koju vode bosanski muslimani”, zaključio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije