BiH

Pratite nas na Google news

Dodik: Ne smije biti uveden princip da Sarajevo naređuje

Dodik: Ne smije biti uveden princip da Sarajevo naređuje
Foto: N.N. | Dodik: Ne smije biti uveden princip da Sarajevo naređuje
Srna

BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je da ne smije biti uveden princip po kome će neko iz Sarajeva naređivati Republici Srpskoj šta da se radi.

Povodom najave SDS-a i PDP-a da bi mogli da formiraju većinu na nivou BiH koja ne bi uključivala SNSD, Dodik je rekao da oni mogu to da urade i da nije nikakav problem, ali da vlast koja je izabrana u ime naroda definiše interes Republike Srpske.

"Oni to sigurno nisu, ali to ne znači da treba da nas slušaju, ali svakako moraju da čuju. Njihovim ponašanjem se daje pravo da muslimani mogu da manipulišu srpskim nacionalnim interesem", rekao je za RTRS Dodik, koji je i srpski član Predsjedništva BiH.

On kaže da su SDS i PDP odbili prijedlog SNSD-a da zajednički istupe da se ne prihvati ono što je štetno za Republiku Srpsku i da nema Savjeta ministara.

"Sve su to odbili u nastojanju da se konfrontiraju prije svega sa nama, odnosno s politikama koje je narod izabrao", rekao je Dodik.

On ističe da SDS i PDP sada pokušavaju da svoj politički aktivizam upražnjavaju na nivou BiH, jer ne mogu u Republici Srpskoj, gdje su marginalni.

"Sada žele da kažu 'mi smo ti' i da se nude. Pa neka izvole, neka to urade. Mislim da je za vlast u Republici Srpskoj i za samu Srpsku možda i nepotrebno razmišljati o tome da ulaze u vlast (na nivou BiH) i da okrnjeni mandat koriste u bilo kakvom smislu", poručio je Dodik.

On ističe da će kao srpski član Predsjedništva BiH to gledati iz vizure poslova koje obavlja.

"Srpska se pokazala sposobnom da se suprotstavi svemu onome što je štetno za nju, a dolazi iz Sarajeva u uslovima kada su imali i člana Predsjedništva i kada su imalu puni sastav Savjeta ministara, pa nisu ništa uradili. Prema tome, neće ni ovaj put", smatra Dodik.

On navodi da je ponašanje SDS-a i PDP-a protiv Republike Srpske i da je primjer za to donošenje operativnog plana za realizaciju mišljenja Evropske komisije.

"To je nešto što je moralo da se koodinira s vlastima Republike Srpske, koje imaju značajan broj pitanja koja moraju da završe. Ne smije biti uveden princip po kome će neko iz Sarajeva nama naređivati šta da se radi", rekao je Dodik.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije