BiH

Pratite nas na Google news

Dodik: Nedopustivo koristiti kapacitete Predsjedništva za privatne razgovore

Dodik: Nedopustivo koristiti kapacitete Predsjedništva za privatne razgovore
Foto: N.N. | Dodik: Nedopustivo koristiti kapacitete Predsjedništva za privatne razgovore
Srna

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da nema informaciju da je (bošnjački član Predsjedništva BiH) Šefik Džaferović razgovarao sa (vršiocem dužnosti premijera samoproglašenog Kosova) Aljbinom Kurtijem, a ako je do takvog razgovora došlo u pitanju je njihov privatni razgovor.

"Nedopustivo je da se kapacitet Predsjedništva BiH koristi za privatne razgovore, posebno sa ljudima koji predstavljaju samoproglašene zemlje i zemlje koje BiH nije priznala. Sve što je saopšteno a odnosi se na stavove bošnjačkog člana Predsjedništva je njegov privatni stav, a ne stav Predsjedništva BiH", istakao je Dodik.

On je podsjetio da BiH nije priznala samoproglašeno Kosovo niti će to uraditi dok je Republike Srpske.

"I ova situacija svjedoči o besmislu BiH i njenoj neodrživosti. U kojoj to još zemlji na svijetu član Predsjedništva mora da demantuje drugog člana, i gdje se spoljna politika vodi na način da se institucije, koje su zajedničke, privatizuju na način kako je to urađeno u ovom slučaju", rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Iz kabineta bošnjačkog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH sinoć je saopšteno je da su Džaferovići i Kurti telefonom razgovarali, između ostalog, o "bilateralnim odnosima i slobodi kretanja roba i ljudi" između, kako je navedeno, dvije zemlje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije