BiH

Dodik: Nismo sumnjali u pobjedu, ona je melem na ranu

Dodik: Nismo sumnjali u pobjedu, ona je melem na ranu
Foto: Srna | Dodik: Nismo sumnjali u pobjedu, ona je melem na ranu

​PRIJEDOR - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras u Prijedoru da je SNSD zajedno sa koalicionim partnerima učinio najbolji izbor i da nijednog trenutka nije sumnjao u dobar rezultat njihovog kandidata Slobodana Javora na današnjim prijevremenim izborima za gradonačelnika.

Dodik, koji je večeras stigao u izborni štab SNSD-a u Prijedoru, gdje je pratio brojanje glasova, ocijenio je da prednost SNSD-ovog kandatata Slobodana Javora potvrda politike SNSD-a kako bi Prijedoru dali onaj značaj koji zaista ima.

"Ovdje sam da proslavimo ovu pobjedu sa koalicionim partnerima, pobjedu koja je važna jer se mnogo toga nadvilo nad Republiku Srpsku i nad SNSD-om kao

vladajućom struktruom i koalicionim partnerima, a ovo dolazi kao melem na ranu koju su otvorili neki koji su mislii da mogu da odsjeku i amputiraju tijelo koje se zove SNSD u političkom životu Republike, a to nije moguće", rekao je Dodik.

On je zahvalio lideru DNS-a Nenadu Nešiću, koji je čestitao izbornu pobjedu kandidatu SNSD-a.

"Ovo je dobro i za Republiku Srpsku, jer smo pokazali da u uzavrelim političkim okolnostima i atmosferi možemo da provedemo fer i poštene i legitimne izbore“, poručio je Dodik.

On je zahvalio svima koji su učestvovali i glasali za kandidata SNSD-a i poručio da Slobodan Javor ima njegovu podršku, te da će grad tek osjetiti kakva je snaga te podrške.

Dodik je čestitao i protivkandidatu iz koalicije "Za naš Prijedor - DNS, SDS i PDP" Goranu Predojeviću, pozivajući i njegov štab da dođe da zajedno proslave uspješno provedene izbore.

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Prijedora Slobodan Javor zahvalio je svim sugrađanima koji su danas izašli na izbore.

"Hvala svima koji su dali glas za našu priču, a ona traje već deset mjeseci i drago mi je što su građani prepoznali tu odgovornu politiku i glasali za SNSD i nastavak te odgovorne politike", rekao je Javor.

On je zahvalio koalicionim partnerima za podršku, ali i svim kandidatima koji su bili korektni i dodao da se nada da će narednih dana zajedno sjesti i pogledati se u oči i da će zajedno donijeti odluke za Prijedor i Prijedorčane.

"U našem gradu ima dovoljno mjesta za sve i svi treba da zajedno radimo i gradimo i da mladima i budućim generacijama ostavimo grad u najboljem svjetlu", poručio je Javor.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Saša Bursać zahvalio je građanima Prijedora koji su, kako je istakao, izabrali pravog čovjeka.

On je zahvalio koalicionim partnerima i svima koji su bili korektni tokom ove kampanje, dodajući da ovoliko prljave kampanje nisu očekivali, ali da je pravda pobijedila.

Prijedorčani su od 7.00 do 19.00 časova mogli da glasaju za 14 kandidata.

Na današnje prijevremene izbore izašlo oko 25.800 birača, odnosno oko 30,98 odsto od ukupno 86.329 birača koji su mogli da glasaju na 130 redovnih biračkih mjesta, jednom biračkom mjestu za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, kod tri mobilna tima i jednog posebnog kovid 19 mobilnog tima.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora raspisani su nakon što je Dalibor Pavlović 11. oktobra podnio je ostavku na ovu funkciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije