BiH

Dodik: Pomoć Srpskoj iz Mađarske stiže u četvrtak

Dodik: Pomoć Srpskoj iz Mađarske stiže u četvrtak
Foto: Pixabay | Dodik: Pomoć Srpskoj iz Mađarske stiže u četvrtak

BANJALUKA - Iz Mađarske će u četvrtak, 16. aprila, u Republiku Srpsku stići medicinska pomoć za borbu protiv virusa korona, izjavio je danas srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je najavio da će u pratnji humanitarne pomoći doputovati ministar inostranih poslova Mađarske Peter Sijarto.

"Imaćemo sastanka na kojem ću zahvaliti na pomoći. Zahvaljujem predsjedniku Mađarske Viktoru Orbanu koji je reagovao najbrže. Tri ili četiri dana nakon što sam poslao pismo i zamolio za pomoć oni su reagovali", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je naveo da će se u kontingentu pomoći iz Mađarske naći respiratori, zaštitne rukavice, maske i druga medicinska oprema neophodna za borbu protiv virusa korona.

Dodik je odbacio pokušaj uplitanja OHR-a u rješavanje situacije u vezi sa vorusom korona.

"Vidimo pokušaje OHR-a da se nešto nameće. Odbacujemo bilo kakav rad OHR-a u vezi sa ovim pitanjem. OHR nije zadužen za pitanja izvan Dejtonskog sporazuma. Virus korona nigdje nije pomenut u Dejtonskom sporazumu", naglasio je Dodik.

On je dodao da predstavnici Republike Srpske neće učestvovati na sastanku koji organizuje OHR.

"To čine vjerovatno u namjeri da OHR bude ponovo rehabilitovan. Oni nemaju šta da rade na ovom kao ni na bilo kojem drugom pitanju u BiH. Najbolje bi bilo da se povuku i pozivam međunarodnu zajednicu da ramotri ukidanje OHR-a", poručio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije