BiH

Dodik: Pozivam poslanike opozicije da se vrate u salu

Dodik: Pozivam poslanike opozicije da se vrate u salu
Foto: N.N. | Dodik: Pozivam poslanike opozicije da se vrate u salu
Dejan Šajinović Dejan Šajinović

BANJALUKA - Milorad Dodik, srpski član Presjedništva BiH, pozvao je poslanike opozicije koji se nalaze u zgradi Narodne skupštine RS da se vrate u plenarnu salu i da potvrde odluke srpskog člana Predsjedništva BiH.

On je, nakon što su poslanici SDS-a i PDP-a napustili sjednicu zbog, kako smatraju, Dodikovih napada i uvreda na njihov račun bez mogućnosti da se brane, poslanike opozicije pozvao da potvrde one odluke koje su u interesu RS.

Dodik je predložio skupštinskom rukovodstvu da se sazove pauza i pokuša ubijediti poslanike da se vrate, obzirom da je za potvrdu vitalnog nacionalnog interesa RS potrebna dvotrećinska većina.

DNS i SPS nisu napustili sjednicu i idalje se nalaze u skupštinskoj sali. Bez glasova PDP-a i SDS-a dvotrećinska većina nije moguća.

U Banjaluci se danas održava posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o odlukama i zaključcima Predsjedništva BiH koji su veoma štetni po vitalne interese Republike Srpske.

Sjednici prisustvuje srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Na predloženom dnevnom redu je izjašnjenje o izjavama člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske o proglašenju zaključaka i odluka Predsjedništva BiH, usvojenih bez konsenzusa na 22. redovnoj sjednici 18. oktobra, veoma štetnim po vitalne interese Republike Srpske.

Povezani tekstovi:

SDS napustio posebnu sjednicu NS RS

I PDP napušta sjednicu NS RS

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije