BiH

Dodik: Pripremljen novac za plate Srbima u zajedničkim institucijama

Dodik: Pripremljen novac za plate Srbima u zajedničkim institucijama
Foto: Velibor Tripić | Dodik: Pripremljen novac za plate Srbima u zajedničkim institucijama
Srna

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je pripremljen novac da se za sve Srbe u zajedničkim institucijama BiH isplate plate do kraja godine.

"Imamo novac da to isplatimo do kraja godine, tako da neće biti nikakvih problema. Iduće godine to ćemo predvidjeti budžetom", rekao je Dodik i dodao da je procijenjeno da je riječ o 21 milionu KM maraka mjesečno.

Prema njegovim riječima, novac je pripremljen, samo će odlučiti da li će odmah isplatiti ili kroz neki arnažman.

On je dodao da će taj novac biti isplaćen ukoliko ne bude pomijeranja nekih dogovora.

"Zna se šta su uslovi, konsenzus svih u Republici Srpskoj o tome, ljudima koji rade u zajedničkim institucijama isplatićemo plate. To je vjerovatno sudbina da preuzmemo isplatu naših ljudi, jer oni nas predstavljaju tamo, nisu autentične ličnosti koje idu tamo po svom izboru", objasnio je Dodik.

Dodik je naveo da će se samo vidjeti na koji način će to pitanje biti riješeno.

"Odgovornost njihova postoji kao što postoji i naša odgovornost prema njima", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Da li će poslanici SNSD-a ići na sjednicu zavisi od dogovora

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da od dogovora u Republici Srpskoj zavisi da li će poslanici SNSD-a ići na sjednicu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

"Ako se dogovorimo sa ostalima iz Republike Srpske, ići ćemo ili nećemo ići", izjavio je Dodik novinarima u Banjaluci. Dodik smatra da nije važno pitanje da li će ići ili ne, nego šta će tamo da rade, ako odu. "Ako odemo mi ćemo biti protiv svega, odnosno protiv sve i jedne tačke dnevnog reda", rekao je Dodik. Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazana je za ponedjeljak, 20. septembar, a na dnevnom redu je Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije