BiH

Dodik: SNSD i SP ostaju u koaliciji

Dodik: SNSD i SP ostaju u koaliciji
Foto: Dražan Oskar Pozderović | Dodik: SNSD i SP ostaju u koaliciji

BANJALUKA – SNSD i SP ostaju u koaliciji jer njihova saradnja traje više od 20 godina, izjavili su danas nakon sastanka u Banjaluci Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i Petar Đokić, predsjednik SP-a.

Dodik je rekao da se SNSD ne želi odreći kvalitetnog partnera s kojim su, kako je rekao, imali dobru saradnju i ranijih godina tokom odlučujućih pitanja za RS.

Osnovni dio sastanka, kako je istakao Dodik, odnosio se na to kako se pripremati za odgovore na pitanja u vezi sa posljedicama virusa korona, kakve politike na ekonomskom i socijalnom planu treba da se vode, te kakve politike su moguće sa obzirom na to da SP vodi resor boraca i rada.

"Kada je riječ o našim međusobnim odnosima, mi smo danas potvrdili ranije potpisan sporazum na Mrakovici. On ustaje u utvrđenim odnosima, proporcijama i politikama", naglasio je Dodik.

Dodik je rekao da je manji dio sastanka protekao vezano za teme izbora i koalicionih odnosa, a da se najviše govorilo o mjerama usljed korona virusa i socijalnim politikama, te o odnosima na nivou BiH.

Đokić je rekao da su SNSD i SP u partnerstvu 24 godine, te da se taj dugogodišnji odnos treba uzeti u obzir kad su u pitanju međusobni odnosi.

"Usaglasili smo da nastavimo djelovati na zaštiti identiteta RS djelovanjem kroz institucije BiH i na međunarodnom planu, gdje želimo da se ukupni odnosi grade na poštovanju izvornog Dejtonskog mirovnog sporazuma", rekao je Đokić.

Na pitanje novinara u vezi s cijenom električne energije i gubicima pojedinih elektrodistributivnih preduzeća, Dodik je rekao da treba uzeti u obzir da je politika Vlade da cijene električne energije za domaću potrošnju ostanu niske, a da su izvozne cijene značajno pale. Naglasio je i da postoje problemi, posebno u Banjaluci u vezi s krađom struje i gubicima na elektrodistributivnoj mreži, ali da rukovodstvo Elektrokrajine rješava ta pitanja.

Đokić je rekao da će se stanje u elektropreduzećima znati kada stignu zvanični izvještaji, čija izrada je u toku.

Sastanku su prisustvovali funkcioneri SNSD-a Željka Cvijanović, Radovan Višković, Zoran Tegeltija, Luka Petrović, te funkcioneri SP-a Slobodan Protić, Dalibor Stević, Srđan Todorović i Živko Marjanac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije