BiH

Pratite nas na Google news

Dodik: SNSD je državotvorna partija, SDS interesna grupa

Dodik: SNSD je državotvorna partija, SDS interesna grupa
Foto: Velibor Tripić | Dodik: SNSD je državotvorna partija, SDS interesna grupa
Srna

ZVORNIK - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik ocijenio je da je SNSD moćna, odgovorna i državotvorna partija, a da je SDS sada interesna grupa pojedinih njenih članova i da teško može vratiti svoj politički značaj.

Dodik je istakao da SNSD može da nosi političku utakmicu na nivou BiH, pa čak i kada je riječ o nekim regionalnim i globalnim pitanjima.

Obraćajući se na izbornoj konferenciji Gradskog odbora SNSD Zvornik, Dodik je istakao da ova politička stranka, zajedno sa koalicionim partijama, bazirajući se na procjenu političkog stanja u koji se ulazi mora da uradi nekoliko bitnih političkih zadataka.

On je ukazao na važnost da se Republici Srpskoj vrati snaga na nivou BiH, jer su, između ostalog, globalni procesi takvi da je neophodno da svoju snagu, sposobnost i ideje ističu na važnim mjestima.

"Neophodno je konsolidovati naše stanje na nivou BiH, koje je od 2014. godine ulaskom SDS-a i PDP-a urušeno, i vratiti poziciju Republike Srpske kao nesumnjivog, najvažnijeg i jedinog faktora odlučivanja", rekao je Dodik, koji je i srpski član Predsjedništva BiH, te napomenuo da institucionalna konotacija Republike Srpske nije pod znakom pitanja.

Cilj SNSD-a, kao i same Republike Srpske, su, napomenuo je Dodik, očuvanje mira, stabilnosti i zalaganje za političke procese koji jačaju Srpsku i njene institucije.

"Ključno pitanje za naše političko pozicioniranje jeste podrška našeg naroda SNSD-u kao državotvornoj političkoj partiji", rekao je Dodik.

One je naglasio i da se mora priznati da je SDS bila u fokusu stvaranja Republike Srpske, te u tom pogledu i države, ali da je taj predznak izgubila i više nije politička partija državotvornog karaktera.

"SDS je sada interesna skupina pojedinih njenih članova i teško će da vrati svoj politički značaj", ocijenio je Dodik.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Pronašli smo posao iz snova!

Marketing tim / 20.02.2020 15:19

Prošle godine svi ljubitelji spavanja imali su priliku da se prijave za posao iz snova. Pozvali smo ih da dođu u naše trgovine, spavaju na Dormeo madracu i jastuku i budu plaćeni za to! Kampanja čiji je cilj bio istaknuti važnost kvalitetnog sna, pokazala je izvanredan uspjeh – posao iz snova proveden je u 20 zemalja s nevjerovatnih 70 000 prijava. Zaposlili smo čak 52 spavalice širom Europe koje su uspješno obavile posao iz snova.

Ove godine ponavljamo ovaj sjajni oglas!

Zaradite 500 KM za 4 sata spavanja!

Nakon ogromnog uspjeha iz prethodne godine, Dormeo ® je odlučio ponovo objaviti oglas za posao iz snova. Ove godine tražimo spavalice koje žele spavati 4 sati i za to će im biti plaćeno 500 KM.

13. marta 2020. godine, organizujemo poseban događaj Dormeo ®  Dan Spavanja, povodom Svjetskog dana spavanja, kada će najkreativniji učesnici konkursa  spavati na odabranoj lokaciji u udobnosti Dormeo proizvoda. Pobjednik će pored plate od 500 KM dobiti i nezaboravno iskustvo te saznati šta je najvažnije za miran i kvalitetan san.

Konkurs za posao je otvoren do 06.03.2020. godine.

Ovom kampanjom Dormeo ® povodom Svjetskog dana spavanja želi podići svijest o važnosti kvalitetnog sna, te njegovom neprocjenjivom utjecaju na naše tijelo i um.  Također, kako bismo imali miran i kvalitetan san potrebno je osigurati najbolje okruženje za spavanje.  Tokom noći se opuštamo i regeneriramo, ali samo kada spavamo na pravim proizvodima koji pružaju optimalnu podršku i osjećaj udobnosti. Spavanje je posao, a sada može postati posao iz snova.

Prijavite se za posao iz snova na www.spavalica.ba

Što se događa kada spavate?

Mislite da vaše tijelo jednostavno ne radi ništa kada spavate, da ste potpuno neaktivni? Istina je da vaše tijelo i um obavljaju pravi posao dok spavate! Oni rade cijelu noć kako bi ostali uravnoteženi i zdravi - vaše misli i tjelesne funkcije usporavaju, ćelije vašeg mozga se odmaraju od dnevnih aktivnosti i vrijeme je za oporavak. Tokom dubokog sna vaše tijelo obnavlja mišiće, organe i ostale ćelije, jača vaš imunološki sistem, bori se protiv infekcija i još mnogo toga. S druge strane, nedostatak sna predstavlja brojne zdravstvene rizike, od simptoma depresije, visokog krvnog pritiska i migrene. Spavanje i zdravlje su usko povezani, a stručnjak za san, Dormeo ® želi edukovati što više ljudi o kvalitetnom snu i koliko je usko povezano sa našim zdravljem. Kada se kvalitet sna poboljša, poboljšava se i kvalitet života.

Postanite Dormeo ® spavalica

Dormeo ® je jedan od vodećih brendova i Dormeo proizvodi predstavljaju sinonim za kvalitetan san. Naš je cilj ponuditi kupcima sve što im je potrebno za poboljšanje kvalitete spavanja i života, od A do Zzz, a također ih edukovati o tome kako se njihovo zdravlje može promijeniti na bolje sa spavanjem. To je tako jednostavno. Dormeo je vaš stručnjak za san koji vam nudi da na jednom mjestu pronađete sve što vam je potrebno za mirne snove. Od odabira pravih letvica za krevet, do madraca ili nadmadraca koji se prilagođavaju svakoj osobi, pa sve do jastuka i prekrasnih posteljina koje će vašu spavaću sobu pretvariti u oazu elegancije po vašem ukusu.

Dormeo ® je vaš stručnjak za spavanje na jednom mjestu i potpuno rješenje za miran i kvalitetan san na koje možete računati.

Prijavite se za posao iz snova na www.spavalica.ba

Najčitanije