BiH

Dodik: SNSD neće ići ni u kakvu koaliciju sa SDA

Dodik: SNSD neće ići ni u kakvu koaliciju sa SDA
Foto: Velibor Tripić | Dodik: SNSD odlučujući faktor svih političkih procesa

​BANJALUKA – SNSD neće ići ni u kakvu koaliciju sa SDA, neće potpisivati nikakav programski dokument, već je cilj da se ide samo u tehničku koaliciju, rekao je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a.

Dodik je rekao da će sutra biti na sastanku u Parlamentu BiH sa Draganom Čovićem, liderom HDZ-a i Bakirom Izetbegovićem, liderom SDA, a jedna od glavnih tema biće formiranje vlasti na nivou BiH.

Istakao je da Evropska unija očekuje što brže formiranje vlasti bez bilo kakvog uslovljavanja, podsjećajući da NATO nije opcija Republike Srpske.

"Nije nepoznato da ja preispitujem svoj boravak u Predsjedništvu", rekao je Dodik pojašnjavajući šta je mislio kada je rekao da će napustiti Predsjedništvo  ako zajedno s drugim kolegama u Predsjedništvu, najduže za godinu, ne uspijem vratiti Bosnu i Hercegovinu sa sadašnjeg puta samouništenja na pravi put.

On je podsjetio da BIH jedina ne želi da potpiše sporazum o roming zbog interesa nekih kompanija.

"Ima li uopšte potrebe da preispitujemo potpisivanje tog sporazuma i zašto bi građani plaćali veću cijenu i uopšte ne želim da se bavim time", rekao je Dodik dodajući da nije tamo da zaradi platu i da neće da troši energiju i snagu na beskrajne sastanke i na kasnije osporavanje nečega što se ranije dogovori.

Dodik je rekao da je 5. marta 1996. godine zvanično formirana stranka koja danas nosi naziv Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

On je rekao da je SNSD počeo sa 50 članova, a danas broji 192.707 članova, te da se radi o jednoj od najvećih stranaka u regionu.

"SNSD je danas odlučujući faktor svih političkih procesa", rekao je Dodik ističući da je ova stranka od 23 godine postojanja, u vlasti 15 godina.

Zahvalio se svim članovima, i onima koji su iz nekog razloga otišli u drugu stranku, i onima koji su ih napustili umirući, ali i svim sadašnjim članovima.

Ponovio je da SNSD nastavlja da primjenjuje politiku očuvanja izvornog dejtonskog sporazuma.

"Naša politika je stabilizaciji i Republika Srpska je epicentar našeg političkog djelovanja. Nastavićemo da jačamo našu organizaciju", rekao je Dodik.

Pres konferencija održana je u novoizgrađenoj zgradi SNSD-a, koja je, kako je rekao Dodik, izgrađena zahvaljujući strateškoj članarini koja iznosi 5 odsto od plate svakog izabranog i imenovanog funkcionera ove stranke.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije