BiH

Dodik: Šarović podržava druga dva člana Predsjedništva zbog malih privilegija

Dodik: Šarović podržava druga dva člana Predsjedništva zbog malih privilegija
Foto: Velibor Tripić | Dodik: Šarović podržava druga dva člana Predsjedništva zbog malih privilegija

PALE - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas na Palama da predsjednik SDS-a Mirko Šarović stoji iza dva muslimanska člana Predsjedništva BiH, zbog malih privilegija i šićara kog ima od njih.

Dodik je istakao da je začuđujuća izjava lidera SDS-a Mirka Šarovića u vezi sa napuštanjem sjednice Predsjedništva BiH, s obzirom da je i Šarović bio član Predsjedništva.

"Nisam bio u stranačkim prostorijama. Pripremali smo sjednicu, bili spremni da glasamo o nekim tačkama dnevnog reda koje su u interesu Republike Srpske, kada smo, pet minuta prije saznali da je ambasador u Briselu dao saglasnost za sankcije Rusiji, a da o tome nije odlučivalo Predsjedništvo", rekao je Dodik novinarima.

On je ponovio da je tražio da se uvrsti ta tačka dnevnog reda i da se o njoj odlučuje, ali da druga dva člana Predsjedništva to nisu htjela ni da uvrste u dnevni red.

"Oni žele da to urade kao 1992. godine, da ignorišu zaključke i stavove Srba. Zato je Šarović, u tom svom podaništvu za jedno auto koje ga voza širom Republike Srpske i pratnje koju ima, te obećanja da će mu se neki procesi vezani za pokojnog Ristu Jugovića staviti sa strane, ako bude servilan", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Šarović zna da član Predsjedništva i ako izađe sa sjednice, sjednica ne može biti održana

Šarović je sve slagao u tom pogledu i proglašava tu dvojicu muslimanskih članova Predsjedništva predanim radnicima na strateškim pitanjima, rekao je Dodik te upitao o kojim je to strateškim pitanjima riječ, je li to rušenje Ustava, jer, kako je istakao, oni upravo na tome rade.

Dodik je još jednom ponovio da je napustio današnju sjednicu Predsjedništva, jer neće da dozvoli da se Srbima ponovi 1992. godina, kao i zbog toga da jednog dana druga dva člana Predsjedništva ne bi pokušala da ukinu entitetsko glasanje i da određuju Srbima kako će živjeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije