BiH

Dodik: Sporazumom HDZ-a i "osmorke" stvorene okolnosti za formiranje vlasti u FBiH

Dodik: Sporazumom HDZ-a i "osmorke" stvorene okolnosti za formiranje vlasti u FBiH
Foto: Dražan Pozderović/Arhiva | Dodik: Sporazumom HDZ-a i "osmorke" stvorene okolnosti za formiranje vlasti u FBiH

​ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da se potpisani sporazum HDZ-a BiH i "osmorke" primarno odnosi na formiranje vlasti na nivou Federacije BiH (FBIH) i da su time stvorene sve okolnosti da se ta vlast formira što je prije moguće.

"Očekujemo da će u FBiH, nakon osam godina, konačno biti dobijena nova Vlada i da ćemo s njom moći da radimo", rekao je Dodik.

On je istakao da je predsjednika SDP-a BiH Nermina Nikšića upoznao dok je on ranije bio premijer FBiH, te da su u to vrijeme dobro sarađivali na određenim poslovima. "Oni su se odnosili na razumijevanje da je potrebno da radimo ono što smo se dogovorili, a ono što su velike teme koje traže druga rješenja apsolutno neka ostavi na strani. Mislim da je sada ista takva atmosfera", rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je naglasio da je SNSD izborni pobjednik u Republici Srpskoj.

"U ime SNSD-a i koalicije Željka Cvijanović je izabrana za člana Predsjedništva BiH, što je veoma važno. Mi ćemo već u četvrtak, vjerujem, imati četiri delegata što je nezaobilazni faktor za formiranje vlasti na nivou BiH. Ne bih preoporučio nikome da pravi avanturu u tom pogledu. Mi nećemo oklijevati, a vidjeli smo to juče, da pokušavaju ovi iz opozicije, na neki drugi način, da se dokopaju vlasti na nivou BiH", rekao je Dodik.

On je dodao da se u Republici Srpskoj očekuje formiranje Vlade odmah nakon izbora Vijeća naroda, koji je uslov da može da se izabere Vlada.

"Mislim da već imamo strukturu Vlade, imamo sve što je potrebno i veoma brzo će biti napravljeno Vijeće naroda i njegovo konstituisanje, zakazana sjednica i izabrana Vlada", rekao je predsjednik Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije