BiH

Dodik: Sramno što je kapacitet Srpske u PD BiH obezbijeđen glasom iz SDA

Dodik: Sramno što je kapacitet Srpske u PD BiH obezbijeđen glasom iz SDA
Foto: N.N. | Dodik: Sramno što je kapacitet Srpske u PD BiH obezbijeđen glasom iz SDA

BANJALUKA – Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, rekao je na današnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine BiH da je sramno to što je i kapacitet Republike Srpske u Predstavničkom domu obezbijeđen glasom iz SDA.

"Predlažem da se formira posebna komisija NSRS da ispita da li se svi dokumenti iz jasenovačke građe nalaze u Arhivu Republike Srpske", rekao je Dodik ističući da nije izgubljen nijedan dokument iz te građe i da su na savremen način ti dokumenti kopirani i poslani u Arhiv Republike Srpske.

On je upitao predstavnike SDS-a i PDP-a zašto jednostavno nije osuđena misa za Blajburg ako je zbog toga Rezolucija usvajana, a ne da se u njoj navodi ovo što se navodi.

"Vi ste patološki izdajnici Srba na nivou Bosne i Hercegovine", rekao je Dodik ističući da je jedna obična misa dovedena na nivo BiH, a moglo se jednostavno pozvati kanton ili opština da se to zabrani.

U Banjaluci se održava posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o Rezoluciji o poštovanju žrtava fašističkog režima i pokreta, koju je usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije