BiH

Dodik: Srpska će naći načina da u Njemačkoj tuži Šmita za lažno predstavljanje

Dodik: Srpska će naći načina da u Njemačkoj tuži Šmita za lažno predstavljanje
Foto: Dejan Šajinović | Dodik: Srpska će naći načina u Njemačkoj da tuži Šmita za lažno predstavljanje

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na današnjoj konferenciji za medije je rekao da će Republika Srpska naći načina da u Njemačkoj tuži Kristijana Šmita za lažno predstavljanje.

Poručio mu je da se vrati normalnom životu jer će u suprotnom biti izložen tužbama.

Naglasio je da vjeruje da su se veliki dogovorili kako će eliminisati ulogu visokog predstavnika, a da samo u Sarajevu to nije jasno.

Rekao je da je Šmit žrtva nakaradnog sistema i ljudi koji su ostali u njegovom okruženju, a za koje Dodik tvrdi da su ga zapadni ambasadori uvjeravali da će biti smijenjeni kada ode Incko.

Dodik je pozdravio produženje mandata EUFOR i dodao da Republika Srpska poštuje teritorijalni integritet i suverenitet BiH u skladu s Dejtonskim sporazumom i ravnopravnosti dva entiteta i tri suverena naroda.

On je pozvao na razgovor svih u BiH, ali se požalio da Bošnjaci ne žele da razgovaraju.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je najavio da će Republika Srpska nizom mjera objasniti namjere Srpske i potvrdio da će RS povući saglasnosti na vojsku, indirektne poreze i pravosuđe te je dodao da vjeruje da će neki kd zakona stupiti na snagu već od nove godine.

Jedan od zakona će, kako je rekao, biti vraćanje imovine na nivo Republike Srpske.

Dodik je rekao da će Srpska podržati dogovor Bošnjaka i Hrvata u vezi s Izbornim zakonom, ali da će odustati od brisanja nacionalnog prefiksa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije