BiH

Dodik: Srpska živi evropske vrijednosti

Dodik: Srpska živi evropske vrijednosti
Foto: Srna/Borislav Zdrinja | Dodik: Srpska živi evropske vrijednosti

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da su demokratski izabrani predstavnici konstitutivnih naroda u zajedničkim institucijama dužni da vrate ustavnu zakonodavnu ulogu Parlamentarnoj skupštini u skladu s Ustavom.

"Stranci moraju da se povuku i to možemo učiniti jednoglasno, pokazujući odlučnost da se obračunamo sa štetnim intervencijama koje su narušile odnose u BiH i srušile evropski put", naglasio je Dodik.

On je naveo da Srpska nastavlja s aktivnostima koje će zaštititi njenu ustavnu poziciju, a Bošnjaci imaju još jednu priliku da pokažu da li su konstruktivni ili će nastaviti s prevarama.

"Srpska živi evropske vrijednosti, iako često iz te Evrope dolaze poruke koje su suprotne onome za šta se načelno zalažu. Potrebno je više ozbiljnosti i odgovornosti od same Unije da pokaže na djelima da poštuje ono za šta se zalaže", rekao je Dodik, prenosi Srna.

Prema njegovim riječima, priča o zakonu koji se tiče nevladinih organizacija i drugim pitanjima u Srpskoj je vrhunac njihovog licemjerja.

"Srpska se suočava s ozbiljnim problemom širenja dezinformacija putem medija koje finansira (američki ambasador u BiH Majkl) Marfi, koje za cilj imaju da stvore nered u Srpskoj", ukazao je Dodik.

On je istakao da su odluke Srpske donesene na demokratski način i niko, pa ni EU, koja sama ima slične zakone, ne može govoriti o tome. Tragično je, kaže on, pročitati saopštenje o tome kako su problem zakoni koje su donijele institucije, dok se prećutno pristalo na nasilje lažnog Kristijana Šmita.

"Narodna skupština Republike Srpske je jedino mjesto gdje se mogu donijeti najvažnije odluke za Republiku Srpsku i to je naša jedina poruka pojedinim zvaničnicima iz Evrope i parlamentarcima koji snažno lobiraju za povratak u kolonijalizam. Srpska je rekla jasno NE nametanji taj stav nećemo promijeniti koliko god se to nekome ne sviđalo", poručio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije