BiH

Dodik: Suspendovati rad Suda i Tužilaštva BiH na teritoriji RS

Dodik: Suspendovati rad Suda i Tužilaštva BiH na teritoriji RS
Foto: Vladimir Stojaković | Dodik: Suspendovati rad Suda i Tužilaštva BiH na teritoriji RS

MRAKOVICA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je nakon sastanka predsjedništava SNSD-a i DNS-a, da nakon oslobađajuće presude Naseru Oriću treba suspendovati rad Suda i Tužilaštva BiH na teritoriji Republike Srpske.

Dodik je dodao da su zaključci preizirani i da će on kao predsjednik Republike Srpske uskoro izaći pred javnost sa konkretnim prijedlozima.

Dodik je rekao da je oslobađajuća presuda Oriću dokaz da "muslimani mogu slobodno da ubijaju Srbe".

Foto: V. Stojaković
Foto: V. Stojaković

Predsjednik DNS-a Marko Pavić i Dodik su istakli da je presuda nepravedna i da će uskoro pozvati sve stranke iz Republike Srpske na zajednički razgovor.

"Zajednički je stav da smo razočarani ovom odlukom koja je još jedan dokaz da nema prava i pravde u BiH a tamo gdje nema prava i pravde ne može posotojati država", rekao je Pavić i dodao da ih ovo tjera na razmišljanje da sve instiucije koje su bile predviđene Dejtonom budu ponovo vraćene u funkciju.

Potvrdili su da je koalicija stabilna, i da će zajedno sa SP izaći na izbore te da očekuju barem 10 mandata u Parlamentarnoj skupštini BiH i pobjedu zajedničkih kandidata na pozicijama predsjednika RS i člana predsjedništva BiH.

Foto: V. Stojaković
Foto: V. Stojaković

Pavić je rekao da je ova koalicija zajedno od 1997. godine i da je do sada uvijek uspješno sarađivala.

Dodik je na kraju rekao da predsjedništva DNS-a i SNSD-a osuđuju blokade rada NS RS od strane opozicije te da će njen rad braniti svim sredstvima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije