BiH

Dodik: U Istočnom Sarajevu se lome sudbina i trajnost Srpske

Dodik: U Istočnom Sarajevu se lome sudbina i trajnost Srpske
Foto: Srna | Dodik: U Istočnom Sarajevu se lome sudbina i trajnost Srpske

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Istočnom Sarajevu da se na području tog grada lome sudbina i trajnost Srpske.

"Zato je vlast Srpske odlučna da se u Istočnom Sarajevu osiguraju pretpostavke za normalan i bezbjedan život", poručio je Dodik na skupu koji je okupio predstavnike društvenog, poslovnog i političkog života tog grada.

Prema Dodikovim riječima, prethodnih godina učinjen je veliki pomak u rješavanju bitnih pitanja za ovaj kraj Republike Srpske, a u dijalogu sa predstavnicima stanovnika ovog grada želi da čuje koji su to prioriteti za naredni period.

On je podsjetio da je u prethodnom periodu na području Grada Istočnog Sarajeva izgrađena nova bolnica, da je ulagano u Jahorinu kao zimski centar, izgrađeni su administrativni centar Republike Srpske, put prema Jahorini, sportska dvorana na Palama, a u toku je izgradnja sportske dvorane u Istočnom Sarajevu.

Konstatujući da je na planu infrastrukturnih pitanja napravljen napredak, Dodik je kao kapitalni projekat u vremenu koje dolazi naveo izgradnju autoputa od Beograda ka Sarajevu, preko Višegrada i Rogatice.

"Od toga se odustati neće, potrebno je nekoliko odluka na nivou BiH kako bi se nastavilo sa tim aktivnostima", rekao je Dodik, podsjećajući da zastoj u formiranju vlasti na nivou BiH predstavlja smetnju u ovim aktivnostima.

Srpski član Predsjedništva izrazio je posebno zadovoljstvo što je u Istočnom Sarajevu izgrađena Bolnica "Srbija" i rekao da će se učiniti sve da se riješi problem dugovanja iz prošlosti ove zdravstvene ustanove i da se bolnica kadrovski ojača.

Dodik je konstatovao da je potrebno poboljšati bezbjednosnu situaciju u Istočnom Sarajevu.

"Ljudi ovdje moraju biti sigurni. Znamo da postoje loše prakse koje su dovodile do stradanja nedužnih ljudi", rekao je Dodik, podsjetivši na nerazjašnjena ubistva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije