BiH

Dodik: Uslov za sastanak sa personom Šmit je dogovor srpskih stranaka

Dodik: Uslov za sastanak sa personom Šmit je dogovor srpskih stranaka
Foto: Dražan Pozderović / Arhiva | Dodik: Uslov za sastanak sa personom Šmit je dogovor srpskih stranaka
Srna

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da sastanka sa Kristijanom Šmitom, ali ne u svojstvu visokog predstavnika, može biti samo ako se o tome dogovore sve srpske stranke.

"Ako jednog dana odlučimo da se sa personom koja se zove Šmit, ali ne u svojstvu visokog predstavnika, bilo gdje da sastanemo, moj minimalni uslov je bio da se mi dogovorimo. Ako se ne dogovorimo, neće biti sastanaka", rekao je Dodik za "RTRS" povodom nesuglasice zbog nepostojećeg sastanka sa Šmitom.

On je ponovio da je Šmit lažni visoki predstavnik i da se sa njim može razgovarati samo kao bivšim savjetnikom, poslanikom i saveznim ministrom i to zajedno sa svim političarima iz Republike Srpske.

Dodik je rekao da nije želio da u ime njih bilo šta odlučuje, niti je bilo šta odlučio.

"U tom pogledu mislim da je nepotrebna hajka napravljena na bazi jednoga u najmanju ruku loše motivisanog medija iz Republike Srpske koji ima zadatak da razgradi zajedničku akciju i to pokazuje njihovu plaćeničku ulogu", poručio je Dodik. 

Dodik: Osiguraćemo najbolji status i stabilnost za srpsku

Dodik izjavio je da je prvom mjesnom izbornom konferencijom u gradskoj organizaciji SNSD-a Banjaluka, koja se večeras održava u Krupi na Vrbasu, počela dodatna konsolidacija SNSD-a u Banjaluci.

Dodik rekao je novinarima u Krupi na Vrbasu da SNSD nije odustao i da neće odustati od Banjaluke u smislu jačanja njenih kapaciteta.

"To činimo sa republičkog nivoa, a činićemo i kroz lokalnu skupštinu", rekao je Dodik.

On je istakao da će na narednim lokalnim izborima doći do veoma snažne rehabilitacije SNSD-a na poziciji gradonačelnika Banjaluke.

Dodik je rekao da je to veoma važno, jer gradonačelnik Banjaluke treba korenspondirati sa svim drugim nivoima vlasti.

"Naše politike su bile najodgovornije za Republiku Srpsku, Banjaluku i ovaj narod i naša politika će kao takva ostati snažna i sprovodiće se u čitavoj Srpskoj", rekao je Dodik.

On je dodao da politike SNSD-a imaju veliki uticaj i na politike koje se ostvaruju na nivou BiH, te na politike koje se vode na regionalnom i globalnom nivou.

"Mi imamo velike međunarodne prijatelje u Rusiji i Kini koje su to pokazale u Savjetu bezbjednosti štiteći međunarodno pravo i pravo same Republike Srpske", rekao je Dodik i dodao da su predstavici Kine u Savjetu bezbjednosti ukazali da se treba čuti i ono što govori Srpska.

Dodik je naglasio da SNSD nastavlja s tim politikama i osiguraće najbolji status i stabilnost za Republiku Srpsku.

Osim Dodika, prvoj mjesnoj izbornoj konferenciji u gradskoj organizaciji SNSD-a Banjaluka, koja se održava u Krupi na Vrbasu, prisustvuju potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović i predsjednik Gradskog odbora Banjaluka Vlado Đajić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije