BiH

Dodik: Ustavni sud politička alatka u rukama onih koji se kunu u BiH, a čine sve da je ruše

Dodik: Ustavni sud politička alatka u rukama onih koji se kunu u BiH, a čine sve da je ruše
Foto: Nedžad Uglješa/Arhiva | Dodik: Ustavni sud politička alatka u rukama onih koji se kune u BiH, a čine sve da je ruše

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da Republika Srpska i Srbi više nemaju šta da traže od Ustavnog suda BiH osim da sudije tog suda krivično odgovaraju za kršenje Ustava BiH.

Dodik je istakao da je Ustavni sud BiH od ustavobranitelja, što im je ustavna obaveza, odavno postao politička alatka u rukama onih koji se kunu u BiH a čine sve da je sruše.

Upitan da prokomentariše odluku Ustavnog suda da je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zastavi BiH, koji je svojom apelacijom osporio predsjedavajući Predsjedništva BiH, u saglasnosti sa Ustavom BiH, Dodik je rekao da ne postoji saglasnost Predsjedništva BiH na zastavu BiH, što je propisano Ustavom, te je stoga iole pravno pismenoj osobi jasno da Zakon o zastavi BiH nije u skladu sa Ustavom BiH.

"Podnoseći apelaciju nisam očekivao da Ustavni sud BiH zaštiti Ustav, jer ga ni do sada nije štitio. Htio sam da na očiglednom primjeru pokažem u koje svrhe se u kontinuitetu koristi Ustavni sud. I ova presuda pokazuje da Ustavni sud BiH radi protiv Ustava BiH i da su gotovo sve presude protivne Ustavom i zakonom zaštićenim interesima Republike Srpske i srpskog naroda", naglasio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije