BiH

Dodik: Uvjeren sam da EU i cijeli demokratski svijet neće pratiti atak Amerike

Dodik: Uvjeren sam da EU i cijeli demokratski svijet neće pratiti atak Amerike
Foto: N.N. | Dodik: Uvjeren sam da EU i cijeli demokratski svijet neće pratiti atak Amerike

BANJALUKA - Uvjeren sam da zemlje EU i cijeli demokratski svijet neće pratiti atak Amerike i prijetnje sankcijama, istakao je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

"Amerika je moćna zemlja to je razumljivo. Moć se nekada izražava kao nemoć i ovo je više dokaz njihove nemoći. Argumentima i metodama kojima su pokušavali doskora da modeliraju svijet u ulozi najvažnije zemlje svakako je sada došao u krizu ili ne daje rezultate, pa se prijeti silom", ističe Dodik u razgovoru za RTRS.

Dodik je naglasio da se moglo čuti da je na tapetu zaustavljanje čitavog demokratskog procesa u zemljama zapadnog Balkana.

"Amerikanci očigledno imaju svoje unutrašnje probleme. SAD su podjeljeno društvo, povratkom Bajdena vraćeno je staro društvo u igru, koje se zove 'Klintonovi sljedbenici', a koji su bili neposredni učesnici raspada Јugoslavije. Sada pokušavaju svojim pravilima da modeliraju Balkan po svojim standardima", naglasio je Dodik, komentarušići najavu novih sankcija prema zapadnom Balkanu, koje je najavio američki predsjednik Džozef Bajden.

Dodik je poručio da SAD traže poslušnike, klimoglavce i da su to sljedbenici njihove politike.

"Širom svijeta podržavaju razne diktatorske režime, kada je to njima u interesu, a ovdje se kao bore za demokratiju,što je krajnje licemjerno", poručio je Dodik.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije