BiH

Dodik: Vjerujem da će Savjet ministara sutra početi s imenovanjima

Dodik: Vjerujem da će Savjet ministara sutra početi s imenovanjima
Foto: Srna | Dodik: Vjerujem da će Savjet ministara sutra početi s imenovanjima

BANJALUKA - Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da vjeruje da će Savjet ministara sutra imenovati dio kadrova iz Republike Srpske, odnosno lica koja su prošla konkursnu proceduru za direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) i Regulatorne agencije za komunikacije BiH.

"Vjerujem da će se početi rješavati i pitanje imenovanja zamjenika direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH i direktora zatvora u Istočnom Sarajevu", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci nakon sastanka rukovodstva SNSD-a.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović i Radovan Višković, generalni sekretar stranke Luka Petrović i drugi članovi užeg rukovodstva ove političke partije.

Srebrenica - jedan od političkih prioriteta

Dodik je rekao da Mladena Grujičića, kandidata ove političke partije na predstojećim lokalnim izborima za načelnika opštine Srebrenica, podržavaju sve političke partije koje su na nivou Republike Srpske u koaliciji sa SNSD-om i da je ova opština jedan od političkih prioriteta.

"Cilj nam je da imamo jednog kandidata za načelnika opštine Srebrenica, iako je očegledno da su SDS i neki pojedinci već izrazili kandidature, što komplikuje situaciju", rekao je Dodik novinarima nakon sastanka sa predstavnicima Opštinskog odbora SNSD-a Srebrenica.

On je istakao da je Grujičić, kao načelnik opštine Srebrenica u prethodne četiri godine, uradio kvalitetan posao na razvoju ove lokalne zajednice i da je zato na predstojećim lokalnim izborima dobar kandidat za načelnika.

"U tom pogedu treba obaviti razgovore sa svim partnerima, a ne samo koalicionim. Svjesni smo da je zbog ukupne polarizacije u Srebrenici veoma važno da svi srpski glasovi budu okupljeni oko zajedničkog kandidata, kao što je uradila bošnjačka strana", naglasio je lider SNSD-a.

Prema njegovim riječima, u naredna tri dana biće obavljeni razgovori na lokalnom nivou.

"Iznenađujuće je da je SDS, koji je bio na konsultacijama kod predsjednika Republike Srpske na kome je dogovoreno da u narednih sedam dana obavimo sastanke na lokalnom nivou da bi precizirali kako ćemo se zajednički kretati u izbornoj proceduri u Srebrenici, mimo ovoga predočio svog kandidata. Bez obzira na to, učinićemo sve što je moguće da obezbijedimo pobjedu našeg kandidata", istakao je Dodik.

Govoreći o sastanku sa liderom DEMOS-a Nedeljkom Čubrilovićem i predstavnicima opštinskih odbora SNSD-a i DEMOS-a iz Šamca, Dodik je naglasio da će kandidat za načelnika ove opštine biti predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Vedran Đurđević.

"DEMOS podržava ovu kandidaturu, kao i niz ostalih političkih partija. Narednih dana će se okupiti političke partije iz koalicije koje će podržati našeg kandidata", naveo je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije