BiH

Dodik: Zadatak srpskog naroda mora biti očuvanje sjećanja na stradale

Dodik: Zadatak srpskog naroda mora biti očuvanje sjećanja na stradale
Foto: Tanjug | Dodik: Zadatak srpskog naroda mora biti očuvanje sjećanja na stradale

​DONJA GRADINA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je u jasenovačkom sistemu hrvatskih koncentracionih logora počinjen genocid i Holokaust nad više 700.000 Srba, 80.000 Roma i 23.000 Jevreja što ne smije biti zaboravljeno i da je zato srpska država sinonim za slobodu srpskog naroda.

"Tek 27 godina obilježavamo ovo strašno stradanje koje se dogodilo prije više od 70 godina u Drugom svjetskom ratu. To govori da se htjelo sakriti strašno stradanje Srba, Jevreja i Roma, među kojima je bilo i 20.000 djece", rekao je Dodik na obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina - genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini.

On je istakao da su djeca ubijana na najmonstruoznije načina, odnosno da su živa stavljana u vreće, koje su zavezane bacane u rijeku Savu.

"Zato ne mogu da zaboravim i oprostim ustaškom režimu za ono što su uradili našem narodu", poručio je Dodik.

On je napomenuo da zadatak srpskog naroda mora biti očuvanje sjećanja na stradale u jasenovačkom sistemu logora.

Dodik smatra važnim to što Republika Srpska i Srbija zajedno obilježavaju Dan sjećanja na stradanje jasenovačkih žrtava, napominjući da je od izuzetnog značaja što će u Donjoj Gradini biti veliki memorijalni kompleks da bi sjećanje na nevino stradale bilo sačuvano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije