BiH

Dodik: Zbog Eskobara i raznih mešetara BiH među lošim vijestima Balkana

Dodik: Zbog Eskobara i raznih mešetara BiH među lošim vijestima Balkana
Foto: Dražan Pozderović/Arhiva | Dodik: Zbog Eskobara i raznih mešetara BiH među lošim vijestima Balkana

MOSTAR - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je zbog Gabrijela Eskobara i njemu sličnih mešetara koji su pravili karijere i uvećavali bogatstvo na BiH, ona došla u situaciju da je među lošim vijestima Balkana.

Na pitanje da prokomentariše izjavu američkog specijalnog izaslanika za zapadni Balkan Gabrijela Eskobara da je BiH izuzetak iz svih dobrih vijesti o zapadnom Balkanu, Dodik je odgovorio da su svi međunarodni predstavnici i razni izaslanici činili sve da BiH ostane u invalidnom stanju da bi se oni pojavljivali s pomagalima da ona prohoda.

"Svojim lošim izvještajima, koja su podržavali i mediji koje oni finansiraju, od BiH su napravili crnu tačku za investitore i danas oni pričaju o BDP BiH. Dejtonski mirovni sporazum, za koji se zalažu Srbi i Hrvat, a evo čujem kroz Eskobara i zvanični Vašington, neće muslimani, upravo oni koji uživaju podršku države u kojoj se ni Eskobaru nije mrsko baviti 30 godina politikom", ukazao je Dodik.

On je naglasio da BiH nije funkcionalna zbog izmjena Dejtonskog mirovnog sporazuma koje su silom sproveli visoki predstavnici, a ne zato što je tako odlučio jedan političar ili jedan narod.

"Kad smo već kod sposobnosti političara i njihovom angažovanju u privatnom sektoru, predlažem Eskobaru da krene od sebe. Samo ga napominjem da privatni sektor ne poznaje sankcije koje su trenutno njegovo osnovno sredstvo za rad", istakao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije