BiH

Dodik: Žele da naprave čvrstu granicu na Drini

Dodik: Žele da naprave čvrstu granicu na Drini
Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bg | Dodik: Žele da naprave čvrstu granicu na Drini

BEOGRAD - Oni žele čvrstu granicu na Drini, mi to ne želimo, poručio je srpski član Predsjedništva BiH nakon sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Dodik je istakao da je Srpska posvećena izgradnji mira i da Srbiju doživljava kao garanciju miru, te da ne može da računa i vjeruje u namjere koje su išle ka tome da degradiraju "naša prava".

Srpski član Predsjedništva BiH  izjavio je da je sve što radi strani faktor usmjereno prema tome da uništi identitet Srba.

"Ne možemo da prihvatimo legitimitet čovjeka koji se sada predstavlja kao visoki predstavnik", rekao je Dodik.

Dodik je dodao da je na sastanku bilo riječi o svim važnim temama.

"Razgovarali smo svim pitanjima, o ekonomskim pitanjima, sagledavalli dokle smo došli", poručio je Dodik.

Dodik je izrazio zahvalnost predsjedniku Srbije na pomoći opštinama i u realizaciji projekata vrijednih više od 90 miliona KM.

Dodik o Šmitu: On za nas nema legitimitet

Na pitanje kako vidi to što je Šmit naveo da je spreman za razgovor, da organizuje neformalni sastanak sa predstavnicima RS u OHR-u kao i da ode bilo gdje u BiH, te da neće koristiti Bonska ovlašćenja ako ne dođe do narušavanja teritorijalnog integriteta BiH, Dodik je odgovorio:

"Možemo na Jahorini. Doći ćemo svi mi političari iz RS da mu kažemo da možemo da razgovaramo sa njim, kao bivšim poslanikom njemačkog saveznog parlamenta i saveznim ministrom poljoprivrede. On je čovjek koji ima nesumljivo veliko iskustvo, ali kao visoki predstavnik on za nas nema legitimitet", poručio je Dodik.

Podsjećamo, na sastanku sa Vučićem su bili i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović i premijer Radovan Višković.

Prisutni su i premijer Srbije Ana Brnabić, predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i ministar finansija Siniša Mali.

Sastanak je održan u vili "Mir", a po njegovom završetku planirane su izjave za novinare.

Srpski zvaničnici iz Srpske i Srbije večeras će u Busijama kod Beograda prisustvovati obilježavanja godišnjice hrvatske vojne akcije "Oluja" koja predstavlja najveće etničko čišćenje u Evropi od Drugog svjetskog rata.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije