BiH

Pratite nas na Google news

Dodik i Dorfer: Dobri odnosi BIH i EUFOR-a

Dodik i Dorfer: Dobri odnosi BIH i EUFOR-a
Foto: N.N. | Dodik i Dorfer: Dobri odnosi BIH i EUFOR-a
Srna

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Sarajevu sa komandantom EUFOR-a u BiH Martinom Dorferom nakon čega su konstatovali da su između BiH, na svim nivoima, i Misije EUFOR-a uspostavljeni odnosi povjerenja i međusobne saradnje.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i komandant Misije EUFOR-a saglasili su se da je BiH danas stabilna, a da je tome doprinijelo i prisustvo EUFOR-a.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik prenio je komandantu Dorferu da Savjet ministara BiH još nije formiran, što predstavlja otežavajuću okolnost u normalnom funkcionisanju BiH, a da je to, između ostalog, i rezultat pogrešno postavljenih prioriteta pojedinih političkih činilaca u BiH.

Predsjedavajući Dodik ponovio je komandantu Dorferu da inicijativa da za Dan Republike Srpske pripadnici Trećeg pješadijskog puka nose svečane uniforme Vojske Republike Srpske predstavlja samo čin baštinjenja tradicije Vojske Republike Srpske, te da tu nema namjere da se iko provocira i da se tenzije oko toga dižu bespotrebno.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije