BiH

Pratite nas na Google news

Dodik i mitropolit Hrizostom o povratku imovine SPC u Sarajevu

Dodik i mitropolit Hrizostom o povratku imovine SPC u Sarajevu
Foto: Srna | Dodik i mitropolit Hrizostom o povratku imovine SPC u Sarajevu
Srna

ISTOČNO SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas sa NJegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom dabrobosanskim Hrizostomom o mogućnostima povrata imovine Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Sarajevu.

"Razgovarali smo o modalitetima kako da taj proces ubrzamo i da ga eventualno dovedemo do kraja", rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je naglasio da mitropolit veoma predano radi na pitanjima povrata imovine SPC u federalnom Sarajevu gdje, kako je napomenuo, na tom planu ništa nije učinjeno.

Dodik je naglasio da je u Republici Srpskoj gotovo sva imovina vraćena vjerskim zajednicama i da, u tom pogledu, gotovo da nema nekih problema.

"Ostalo je još nešto da se definiše sa Katoličkom crkvom, ali u svakom slučaju vidljivo je da se u Federaciji BiH to nije pomaklo sa početka", ukazao je on.

Srpski član Predsjedništva BiH je podsjetio da je ogromna imovina SPC oduzeta u Sarajevu, a da nema nikakavih potenciranja ili mogućih vidljivih pokreta od organa vlasti da vrati SPC.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije