SP Qatar 2022.

BiH

Dodik o hapšenju Novitovića: Potpuno nepotrebno

Dodik o hapšenju Novitovića: Potpuno nepotrebno
Foto: Dražan Pozderović/Arhiva | Dodik o hapšenju Novitovića: Potpuno nepotrebno
Srna

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je rekao da je ispitivanje vršioca dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milana Novitovića u Banjaluci potpuno nepotrebno i da je to miješanje u izborni proces.

"Ono što znam je da se nešto pripisuje u vezi sa zapošljavanjem bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo RS. To je nešto što je u sferi ličnog obračuna tužioca i njihove prepotencije u tom pogledu", rekao je Dodik novinarima u Beogradu.

Dodik smatra da ovo pogotovo nije trebalo da se učini u vremenu pred izbore, da je isključivo motivisano s ciljem da napravi pometnju među ljudima, napomenuvši da Novitović nije neko ko nije dostupan.

"Očigledno da to što oni inkriminišu Novitovića ne može logički biti održano na neki drugi način", rekao je Dodik. Ali, dodao je, oni su odlučili da se ovako direktno umiješaju u izborni proces.

Iz Republičkog javnog tužilaštva rečeno je ranije Srni da je u prostorijama ovog tužilaštva u toku ispitivanje Novitovića u svojstvu osumnjičenog, zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u vezi sa njegovim ovlaštenjima kao direktora Republičke uprave civilne zaštite. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije