BiH

Dodik odbio primiti njemačku ambasadorku: "Radili ste na štetu Republike Srpske"

Dodik odbio primiti njemačku ambasadorku: "Radili ste na štetu Republike Srpske"
Foto: N.N. | Dodik odbio primiti njemačku ambasadorku: Radili se na štetu RS

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obavijestio je ambasadora Njemačke u BiH Kristijan Homan da ne može udovoljiti njenom zahtjevu za oproštajnim susretom s obzirom da je nije primio ni u nastupnu posjetu.

"Pored toga, kao ambasador Savezne Republike Njemačke u BiH u protekle više od tri godine radili ste na štetu srpskog naroda i Republike Srpske, a time i protiv same BiH i njenog Ustavom predviđenog uređenja", istakao je Dodik u pismu upućenom Homanovoj.

On je naveo da je bilo očekivano da Homanova, kao predstavnik zemlje koja na ovim prostorima nosi teško istorijsko breme, pokaže više razumijevanja i diplomatskog senzibiliteta u svom radu.

"Međutim, Vaši javni nastupi i diplomatske aktivnosti tokom boravka u Sarajevu bili su politički obojeni, subjektivni i diplomatski neprimjerni o čemu ću obavijestiti i najviše predstavnike Savezne Republike Njemačke", istakao je predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH.

Dodik je naglasio da veoma cijeni napore Savezne Republike Njemačke da svojim iskustvima i pomoći doprinese procesu pomirenja i izgradnje trajnog mira na cijelom prostoru Balkana, ali sa žaljenjem mora da konstatuje da ona nije bila adekvatan predstavnik takve jedne Njemačke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije