BiH

Dodik odlikovao Draškovića

Dodik odlikovao Draškovića
Dodik odlikovao Draškovića

TREBINJE - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ordenom zastave Republike Srpske sa srebrnim vijencem odlikovao je Rodoljuba Draškovića, vlasnika koncerna "Svislajon Takovo", za rad i inzvanredne zasluge na polju privredne djelatnosti, kao i za lične rezultate i dostignuća, čiji značaj ima šire razmjere i doprinos afirmaciji Srpske.

Obrazlažući ovu odluku, Dodik je istakao da Drašković, kao veliki investitor u cijeloj Hercegovini, koji u nju ulaže i otvara nova radna mjesta, zaslužuje svu pažnju ne samo ove regije, već i cijele Republike Srpske.

"Drašković je svojim djelima pokazao da je odan i privržen prvenstveno Republici Srpskoj i srpskom narodu, što dokazuje njegove dobre namjere da širi proizvodnju, ne odustajući ni onda kada je to, možda, bilo i logično, već je samo išao naprijed", rekao je Dodik sinoć u Trebinju, uručujući odlikovanje.

On je napomenuo da ovaj zaslužni privrednik, porijeklom Hercegovac, planira da proširi proizvodunju prehrambenih proizvoda u Nevesinju, istovremeno najavljujući nove proizvodne poduhvate i u Trebinju.

Ističući da je činjenica da Drašković ulaže mnogo želje i energije da pomogne Hercegovini i Srpskoj, Dodik je rekao da se ovakva odlikovanja dodjeljuju samo onim ljudima koji daju doprinos u privrednom i svakom drugom smislu, te da je odlučio da to bude upravo na dan kada se realizovao i jedan od najvećih i najvažnijih infrastrukturnih projekata - otvaranje novoizgrađenog puta preko prevoja Čemerno.

Ne znajući da će mu predsjednik Srpske uručiti orden i ne krijući iznenađenje, Drašković je istakao da je neopisivo radostan, jer je prepoznata njegova namjera da čini dobro djelo na ovim prostorima.

On je zahvalio predsjedniku Srpske što je takve njegove napore prepoznao, te istakao da Hercegovinu nije zaboravio niti ostavio, poručujući da će na ovim prostorima ostati do kraja, da živi sudbinu svog naroda kome i pripada.

"Vjerujem u budućnost. Neka se djeca rađaju, mladost neka bude srećna i neka život traje na ovim prostorima, a mi ćemo učiniti sve da to ide mnogo brže i kvalitetnije nego što nam je to prošlost ostavila", poručio je Drašković.

On je Dodiku zahvalio na podršci, ističući da je pitanje da li bi toliko snage i ljubavi ponovo dao Hercegovini za njen prosperitet da nije bilo, upravo, njega.

Drašković je prije nekoliko godina otvorio više stotina novih radnih mjesta u prehrambenoj industriji u Trebinju, a prije nekoliko dana najavio je i veliku investiciju u ovom gradu, vrijednu 70 miliona evra, koja će podrazumijevati otvaranje novog fabričkog bloka prehrambene industrije, u kojoj će biti zaposleno 650 radnika.

Drašković planira da prehrambenu proizvodnju proširi i u Nevesinju, gdje se već za te potrebe radi rekonstrukcija hala nekadašnje Industrije alata, a kako je nedavno, prilikom obilaska tih radova naveo, ova investicija vrijedi 15 miliona evra.

Građevinski radovi biće završeni za mjesec i po, nakon čega će biti instalirana neophodna oprema.

Drašković je najavio da će do marta naredne godine početi da radi ova Fabrika sa šest linija široke palete prehrambenih proizvoda, u kojoj će biti zaposleno od 150 do 200 radnika, te dodao da će u krugu fabrike biti otvoreni i diskonti u kojima će posao dobiti oko 30 radnika.

Uručenju odlikovanja, između ostalih gostiju, prisustvovali su vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, filmski režiser Emir Kusturica i proslavljeni srpski košarkaš Dejan Bodiroga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije