BiH

Dodik posthumno odlikovao 85 lica

Dodik posthumno odlikovao 85 lica
Foto: Ilustracija | Dodik posthumno odlikovao 85 lica

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je posthumno Medaljom zasluga za narod sedam lica za zasluge stečene u borbi protiv neprijatelja i oslobođenje Republike Srpske, na inicijativu Udruženja veterana 63. padobranske brigade.

Dodik je odlikovanja dodijelio povodom 15. septembra - Dana poginulih i nestalih Republike Srpske. 

Predsjednik Republike odlikovao je Ordenom časti sa zlatnim zracima Republičku organizaciju porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila. 

Ova organizacija odlikovana je za rezultate i dostignuća u procesu traženja nestalih, zbrinjavanju porodica poginulih boraca, kao i za afirmaciju ljudskih prava, toleranciji među ljudima i narodima, vladavini prava i sloboda čiji značaj ima šire razmjere i doprinos u poslijeratnom razvoju Republike Srpske, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske. 

Odlikovanje je dodijeljeno na inicijativu Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Banjaluka povodom Dana poginulih i nestalih Republike Srpske. 

Dodik je, istim povodom, a na inicijativu Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, posthumno odlikovao Medaljom zasluga za narod 78 lica za zasluge u borbi protiv neprijatelja i oslobođenje Republike Srpske. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije