BiH

Dodik prenio Hanu da je samo za EU, Komšić i Džaferović i za NATO

Dodik prenio Hanu da je samo za EU, Komšić i Džaferović i za NATO
Foto: Screenshot / RTRS | Dodik prenio Hanu da je samo za EU, Komšić i Džaferović i za NATO

BRISEL - Članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić sastali su se u Briselu sa komesarom za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Јohanesom Hanom.

Srpski član Predsjedništva BiH rekao je za "RTRS" da na sastanku sa evropskim Hanom nije bilo važnih zaključaka niti obavezujućih stavki za BiH.

Dodik je naveo da su Komšić i Džaferović naglasili da su za put BiH i u EU i u NATO, dok je on istakao da je za saradnju samo na evropskom putu.

"Razgovarali smo o situaciji u EU i u BiH, međusobno se upoznali i potvrdili razliku u viđenjima o samoj BiH od strane Predsjedništva BiH. Istaknuta je potreba da se usmjerimo ka evropskim integracijama i da se pitanja ne uslovljavaju", naglasio je Dodik za "RTRS".

Programom posjete predviđeno je da članovi Predsjedništva prisustvuju oproštajnoj večeri, koju za lidere zapadnog Balkana priređuje visoka predstavnica za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije Federika Mogerini.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je ranije da će formiranje vlasti na nivou BiH vjerovatno biti tema na oproštajnoj večeri sa Mogerinijevom i drugim sastancima na visokom nivou u Briselu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije