BiH

Dodik razgovarao sa Kitarovićevom

Dodik razgovarao sa Kitarovićevom
Foto: Srna | Dodik razgovarao sa Kitarovićevom
Srna

TIRANA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, razgovarao je danas u Tirani sa predsjednikom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i regionu.

Dodik i Kitarovićeva su razmijenili mišnjljenja i o izmjenama Izbornog zakona u BiH, te izgradnji Pelješkog mosta.

Dodik je naglasio da izgradnja Pelješkog mosta nije suprotna interesima BiH, te da će taj projekat biti od značaja i za BiH, i za Hrvatsku, kao i za cijeli region.

On je obnovio poziv Kitarovićevoj da posjeti BiH, što je ona i prihvatila.

Kitarovićeva je na Samitu Brdo-Brioni u Tirani ponovila da je izgradnja Pelješkog mosta važan razvojni projekat koji je bitan za Hrvatsku, te da ni na koji način ne ugrožava interese BiH.

"Pitanje Pelješkog mosta apsolutno nije usmjereno protiv interesa BiH", naglasila je Kitarovićeva, obrativši se posebno bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Šefiku DŽaferoviću, s obzirom da se bošnjački političari u BiH već duže vremena protive izgradnji mosta povezujući njegovu gradnju sa određivanjem granice na moru između Hrvatske i BiH i pitanjem izlaska BiH na otvoreno more.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 18

Lutvo

Zèka, mirna prodaću te ! znaš li zèka kako se kaže, nikad, na bošnjaćkom, m ¿ jednog dana, ba

Murat kàrić

merel recitacija od OSMANA ĐIKIĆA AMANET OD ĐEDA U dolafu moga đeda S desne strane u pretincu, Kad još bijah griješno d`jete, Viđeh malu ikonicu. Prikradoh se da razgledam, Kakva li je na njoj slika, Bješe srebrom optočena, Slika Đurđa mučenika. Ja to onda nisam znao, Zazir`o sam od aždaje, Al s aždajom ko se bori, Osjeć`o sam junak da je.

Zeki3

Daj Murate znas li ti jos nesto napisati i srociti osim uvek istog sranja te kao pokvarena ploca jedno te isto. Nemam sta da se pitam jer sve cemo vam jednog dana opet vratiti s kamatom na kamati kamate ....

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije