BiH

Dodik se u Ankari sastao sa Erdoanom

Dodik se u Ankari sastao sa Erdoanom
Foto: Twitter | Dodik se u Ankari sastao sa Erdoganom

ISTANBUL - U Ankari je u toku sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdoana.

Dodik je juče rekao da će sa Erdoanom razgovarati o aktuelnoj situaciji u BiH.

"Želim da mu kažem da ga smatram velikim liderom velike države i nacije, prirodno zainterosovane za podršku i pomoć, u političkom smislu Bošnjacima, ali sam uvjeren da je on čovjek koji ne želi da radi ništa na teret drugih naroda u BiH i, u tom pogledu, vidim prostor da možemo da razgovaramo", rekao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će sa turski predsjednikom razgovarati i o mogućnosti da bude održan sastanak predsjednika Turske, Srbije i Hrvatske sa liderama tri vodeće stranke u BiH s ciljem stabilizacije prilika u BiH.

Dodik je podsjetio da od ranije postoji inicijativa da predsjednici Turske, Srbije i Hrvatske - Erdoan, Aleksandar Vučić i Zoran Milanović, zajedno sa liderima tri vodeće stranke u BiH postignu dogovor koji će obezbijediti napredak BiH.

On je ocijenio da je Erdoan čovjek koji nije spreman da učini u BiH bilo šta što bi bilo štetno za Srbe i Hrvate.

"On je uvijek za dogovor i zato imam povjerenje. Zato i odlazim u Tursku da mu dodatno objasnim situaciju, a ne da se ponašam kao Bakir Izetbegović koji ne želi dijalog", dodao je Dodik.

Dodik je istakao da cijeni Erdoana, da vjeruje u njegovu objektivnost i da će na sastanku ponovo inicirati razgovor, te da se nada da će to i Erdoan podržati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije