BiH

Dodik sutra prisustvuje sahrani mitropolita Amfilohija

Dodik sutra prisustvuje sahrani mitropolita Amfilohija
Foto: N.N. | Dodik sutra prisustvuje sahrani mitropolita Amfilohija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik prisustvovaće sutra opijelu i sahrani zemnih ostataka blaženopočivšeg mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija u kripti Sabornog hrama u Podgorici.

Dodik je istakao da je vijest da je otišao istinski pastir svog naroda primio sa osjećajem velike tuge, jer je lično poznavao mitropolita Amfilohija i znao kakav je značaj imao njegov pastirski rad u Crnoj Gori, ali i šire.

On je naglasio da za mitropolitom Amfilohijem tuguje cijela vaseljena jer je svojim i naučnim i pastirskim radom obezbijedio mjesto među velikanima pravoslavlja.

Danas u 13.00 časova predviđen je ispraćaj zemnih ostataka mitropolita Amfilohija iz Cetinjskog manastira za Podgoricu, gdje će biti molitveno dočekan u 14.00 časova u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja.

U Hramu će biti sve do sutra, kada će biti služena Sveta arhijerejska zaupokojena liturgija kojom će načalstvovati Njegova svetost patrijarh srpski Irinej sa više arhijereja.

Nakon liturgije biće služeno opijelo i obavljena sahrana u kripti Sabornog hrama u Podgorici, po želji blaženopočivšeg mitropolita.

Mitropolit Amfilohije upokojio se juče ujutru nakon primanja svete tajne pričešća u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici.

Mitropolit Amfilohije primljen je u bolnicu 6. oktobra zbog zapaljenja pluća uzrokovanog infekcijom novog virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije