BiH

Dodik zahvalio Orbanu na podršci

Dodik zahvalio Orbanu na podršci
Foto: Arhiva | Dodik zahvalio Orbanu na podršci

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je telefonom sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom koji je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je nakon više od godinu dana od provedenih izbora došlo do dogovora o formiranju vlasti na nivou BiH.

Dodik je informisao je Orbana o svim aktuelnim političkim pitanjima u BiH i zahvalio na podršci koju mu je mađarski premijer uputio i ovom prilikom, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Srpski član Predsjedništva BiH i mađarski premijer i u toku ovog razgovora naglasili su značaj regionalne saradnje i s tim u vezi ponovili opredjeljenje za formiranjem srpsko-mađarskog investicionog fonda za podršku malim preduzetnicima u Republici Srpskoj i Srbiji.

Dodik je izrazio očekivanje da će i na taj način saradnja privrednih subjekata Mađarske i Republike Srpske biti unaprijeđena, dodaje se u saopštenju.

Srpski član Predsjedništva BiH čestitao je mađarskom premijeru izbor Olivera Varhelija na mjesto evropskog komesara za proširenje i izrazio nadu da će Orban, ubrzo nakon formiranja novog saziva Savjeta ministara posjetiti BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije