BiH

Koalicioni partneri u RS podržali sporazum

Koalicioni partneri u RS podržali sporazum
Foto: N.N. | Dodik:

BANJALUKA - Milorad Dodik predsjednik SNSD nakon sastanka koalicionih partnera rekao je da je zaključeno da su elementi Principa za formiranje vlasti na nivou BiH, koji su potpisani juče u Sarajevu, u skladu sa zakonima Republike Srpske, uključujući i rezoluciju o vojnoj neutralnosti.

"Vjerujemo da će Savjet ministara BiH uskoro biti formiran. Nepotrebno dugo se čekalo", rekao je Dodik ističući da su stvoreni svi temeljni uslovi kako bi se formirao Savjet ministara.

Marko Pavić, lider DNS, rekao je da je vlast trebalo što prije formirati te da integracije u NATO treba koordinisati sa Srbijom.

Dragan Čavić, predsjednik NDP, rekao je da je Sporazum napravljen u okvirima Rezolucije o vojnoj neutralnosti usvojenoj u NSRS, ali da je sigurno da će po tom pitanju biti dosta različitih interpretacija.

"Jako je bitno da se Predsjedništvo BIH uključuje u pitanje saradnje NATO jer po pitanju odbrane nijedan član Predsjedništva BiH ne može biti preglasan", rekao je Čavić.

Spomenka Stevanović, zamjenik predsjednika DEMOS, rekla je da podržava dogovor oko formiranja Savjeta ministara BiH, dok je Nenad Stevandić, lider Ujedinjene Srpske, rekao da je sporazum dobar za Republiku Srpsku i da je u skladu sa njenim interesima.

Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske, podržala je sporazum ističući da je on u interesu građana Republike Srpske te da nema ništa problematično u njemu.

"Neopravdano dugo smo čekali ovaj prvi korak", rekla je Cvijanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije