BiH

Dokument okvirnog budžeta institucija dostavljen Savjetu ministara BiH

Dokument okvirnog budžeta institucija dostavljen Savjetu ministara BiH
Foto: Nedžad Uglješa/Arhiva | Dokument okvirnog budžeta institucija dostavljen Savjetu ministara BiH
Srna

SARAJEVO - Dokument okvirnog budžeta institucija BiH za period 2022-2024. godine dostavljen je iz Ministarstva finansija i trezora BiH Generalnom sekretarijatu Savjeta ministara u proceduru usvajanja, saopšteno je danas iz Ministarstva finansija i trezora.

Ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda očekuje da će se ovaj dokument, koji je juče upućen, uskoro naći na dnevnom redu Savjeta ministara kako bi što prije u proceduru bio upućen i budžet institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu, navodi se u saopštenju.

Globalni okvir fiskalnog bilansa i politika u BiH zadao je okvire za budžet institucija BiH za 2022. godinu koji će iznositi 1.073.600.000 KM, od čega su izdvajanje prihoda od neindirektnih poreza za nivo BiH 865.500.000 KM, a ostatak su vlastiti prihodi.

Navedeno je i da će nakon što Savjet ministara usvoji Nacrt Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH, i ovaj akt biti upućen ustavnom predlagaču Predsjedništvu BiH koje utvrđuje prijedlog Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu, poslije čega ga na konačno usvajanje upućuje Predstavničkom domu i Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije