BiH

Drljača: Turkovićeva daje veliki značaj nebitnim stvarima

Drljača: Turkovićeva daje veliki značaj nebitnim stvarima
Foto: Arhiva | Drljača: Turkovićeva daje veliki značaj nebitnim stvarima

NOVI GRAD - Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača smatra da je neprihvatljivo objašnjenje ministra inostranih poslova BiH Bisere Turković da bi formiranje Ekspertskog tima za Trgovsku goru značilo "uduplavanje već postojeće strukture", kojim obrazlaže povlačenje odluke o formiranju tog tima sa dnevnog reda sjednice Savjeta ministara.

Drljača je rekao Srni da Turkovićeva u obrazloženju daje veliki značaj nebitnim stvarima, kao što je postojanje određenih institucija i ljudi koji se već bave problemom Trgovske gore, za šta dobijaju naknade.

"Mislim da je takva priča totalno bespredmetna, da smo ušli u neko politikanstvo kod obrazlaganja jedne ozbiljne odluke. Mislili smo da će po pitanju Trgovske gore svi u BiH imati jedinstven stav - da će to biti odluka oko koje ćemo se složiti da je potrebno da se borimo protiv odlagališta. Očigledno da smo u startu pogriješili, da je to nekima, takođe, tema za politička potkusurivanja, što je za nas, stanovnike Novog Grada, neprihvatljivo", rekao je Drljača.

On je naglasio da u razgovorima o formiranju ekspetskog tima nije pominjana visina naknada za izradu stručnih radova o Trgovskoj gori.

"Zaista je neprihvatljivo gledanje da će se za borbu protiv radioaktivnog otpada potrošiti neka suma novca, navodno i za ekspertski tim", rekao je Drljača.


Povezana vijest: Turković o Trgovskoj gori: Imenovanje tima bi dupliralo već postojeću strukturu


Drljača očekuje da će ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac održati sastanak Koodinacionog tijela.

"Ministar Košarac je uložio dosta truda da se riješi ovaj problem. Zaista ne vidim smisao borbe protiv radioaktivnog otpada ako oni koji treba da stanu ispred građana Novog Grada i BiH sada izbjegavaju da urade ono što svi koji se bave ovom temom smatraju za nužno", poručio je Drljača.

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković izjavila je da bi imenovanje Ekspertskog tima za Trgovsku goru uduplalo već postojeću strukturu koja postoji za ta pitanja u Ministarstvu za spoljnu trgovinu i ekonomska pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije