BiH

Pratite nas na Google news

Džaferović: Bez ANP-a nijedan kandidat za predsjedavajućeg SM nema moju podršku

Džaferović: Bez ANP-a nijedan kandidat za predsjedavajućeg SM nema moju podršku
Foto: Anadolija/Arhiva | Džaferović: Bez ANP-a nijedan kandidat za predsjedavajućeg SM nema moju podršku
N.N.

SARAJEVO - Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović komentarisao zakazivanje sjednice za 27. avgust o glasanju za mandatara za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Džaferović je potvrdio ranije stavove da neće podržati imenovanje Zorana Tegeltije, niti bilo koga drugog bez usvajanja i slanja Godišnjeg nacionalnog programa za NATO (ANP).

"Moj stav ostaje nepromijenjen. Bez poštivanja svih zakona i preuzetih međunarodnih obaveza BiH, što uključuje i slanje ANP-a, nijedan kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH neće dobiti moju podršku. Dakle, ako nema slanja ANP-a, nema ni mandatara", kazao je član Džaferović za Klix.ba.

Sjednica Predsjedništva BiH zakazana je za 27. avgust u 13 sati, a jedina tačka dnevnog reda je imenovanje mandatara za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije