BiH

Pratite nas na Google news

Džaferović: BiH treba da ide putem dijaloga

Džaferović: BiH treba da ide putem dijaloga
Foto: Predsjedništvo BiH | Džaferović: BiH treba da ide putem dijaloga
Srna

SARAJEVO - Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je danas u Sarajevu da put BiH nije put svađe, galame ili dizanja tenzija, nego put dijaloga.

"Zakon o restituciji treba donijeti, oduzetu imovinu treba vratiti, ali treba donijeti i zakon o penzijama i zdravstvenom osiguranju vjerskih službenika i to je za mene sasvim prihvatljivo", rekao je Džaferović novinarima nakon božićnog prijema kod nadbiskuopa vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića.

Na pitanja o stanju privrede u BiH, on je rekao da ga brine pad industrijske proizvodnje u BiH, rast uvoza, pad izvoza, što bi trebalo da bude jasan signal vlastima BiH da se što prije posvete tim pitanjima.

Džaferović smatra da je Predsjedništvo radilo bolje nego što je bila percepcija u javnosti.

Prema njegovim riječima, osim usvajanja Programa reformi BiH, imenovanja predsjedavajućeg Savjeta ministara, Predsjedništvo BiH je finalizovalo odgovore na dodatna pitanja Evropske komisije, definisalo trasu puta Beograd - Sarajevo, riješilo pitanje rominga, akreditacije visokoškolskih ustanova, ugovora o slobodnoj trgovini sa Turskom...

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije