BiH

Džaferović: Milanović postaje beznadežan slučaj

Džaferović: Milanović postaje beznadežan slučaj
Foto: Fena | Džaferović: Sva pitanja institucionalno rješavati

SARAJEVO - Član Predsedništva BiH Šefik Džaferović je za hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o Srebrenici rekao da "sve više postaje beznadežan slučaj", zbog, kako je naveo, sramnih i nedopustivih izjave o njemu i Srebrenici koje ne priliče šefu jedne države.

Džaferović je to rekao novinarima u Sarajevu poslije razgovora sa specijalnim izaslanikom SAD za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

On je kazao da je nakon prvih Milanovićevih izjava o Srebrenici poslao poruku s pozivom na saradnju o otvorenim pitanjima, da bi, kako kaže, juče dobio uvrede i laži.

"Milanović sve više postaje beznadežan slučaj", kazao je Džaferović, prenijeli su sarajevski mediji.

Džaferović je rekao da sva pitanja u BiH treba rješavati u institucijama BiH.

On je rekao novinarima da je i poruka sa današnjeg sastanka članova Predsjedništva BiH sa evropskim i američkim zvaničnicima Markom Makovecom i Gabrijelom Eskobarom da zajedničke institucije moraju profunkcionisati.

"Treba da profunkcioniše Parlamentarna skupština, Predsjedništvo i Savjet ministara, pa da se onda oko svih pitanja razgovara unutar institucija", naveo je Džaferović.

Govoreći o najavljenoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske koja je zakazana za sutra, a na čijem dnevom redu će biti vraćanje nadležnosti prenesenih na nivo BiH, Džaferović je rekao da "to nije put kojim treba da ide BiH".

"Pitanje odbrane je pitanje institucija BiH. Tim postupkom Narodne skupštine Republike Srpske, ako se to dogodi, samo možemo otići dalje u eskalaciju inače loše političke situacije", rekao je Džaferović.

Članovi Predsjedništva BiH sastali su se danas sa direktorom/zamjenikom izvršnog direktora za Zapadnu Evropu, Balkan, Tursku i Veliku Britaniju pri Evropskoj službi za spoljne poslove Markom Makovecom i zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalnim izaslanikom za Balkan Gabrijelom Eskobarom. Sastanku su prisustvovati šef Delegacije EU u BiH Johan Satler i ambasador SAD u BiH Erik Nelson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije