BiH

Džombić: Nasilje neprihvatljivo, očekujem izvještaj od EUFOR-a

Džombić: Nasilje neprihvatljivo, očekujem izvještaj od EUFOR-a
Džombić: Nasilje neprihvatljivo, očekujem izvještaj od EUFOR-a

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Aleksandar Džombić najoštrije je osudio ponašanje dvojice pripadnika Eufora koji su jutros fizički napali djevojku i mladića u centru Banjaluke, te istakao da je ovakav čin nasilja iskazan prema građanima Srpske apsolutno neprihvatljiv i nespojiv sa mandatom Eufora.

Džombić očekuje od komandanta Eufora u BiH general-majora Roberta Brigera da ovaj napad na građane Republike Srpske, ali i povjerenje koje građani imaju prema Euforu, hitno procesuiraju nadležni u Euforu, saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade Republike Srpske.

Premijer Srpske traži da komandant Eufora o ponašanju ovih vojnika i o teškom incidentu koji su izazvali u najkraćem roku izvijesti nadležne organe država iz kojih dolaze da bi, u skladu sa tamošnjim zakonima, bila utvrđena njihova odgovornost i izrečene adekvatne sankcije.

Džombić očekuje da komandant Eufora u najkraćem roku izvijesti Vladu i građane Republike Srpske o preduzetim mjerama u procesuiranju odgovornih za napad na građane Srpske.

Komandir Policijske stanice Banjaluka Željko Stojnić ranije je potvrdio

da su lica, koja je banjalučka policija jutros privela zbog fizičkog napada na dvoje građana Banjaluke u Ulici cara Dušana, pripadnici  LOT tima Eufora stacioniranog u bazi u Tuzli.  

Stojnić je rekao da nije utvrđeno državljanstvo pripadnika Eufora, te da su se oni nakon privođenja pozvali na imunitet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije