BiH

Pratite nas na Google news

Evropska komisija spremna da dodatno pomogne BiH u migrantskoj krizi

Evropska komisija spremna da dodatno pomogne BiH u migrantskoj krizi
Foto: Ministarstvo bezbjednosti BiH | Evropska komisija spremna da dodatno pomogne BiH u migrantskoj krizi
N.N.

SARAJEVO - Evropska komisija je iskazala spremnost, na sastanku sa delegacijom iz BiH u Briselu o migrantskoj krizi, da pruži dodatnu finansijsku i tehničku pomoć BiH, te izrazila očekivanja da će BiH što prije dodatno ojačati interne koordinacijske kapacitete, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Na sastanku je zaključeno da je od suštinskog značaja jačanje saradnje međunarodnih organizacija koje djeluju u BiH sa vlastima u BiH kako bi migranti bili tretirani u skladu sa međunarodnim pravom.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić detaljno je informisao predstavnike Evropske komisije o bezbjednosnim i humanitarnim izazovima sa kojima se BiH suočava usljed povećanog priliva migranata, a posebno lokalne zajednice u Unsko-sanskom kantonu.

U saopštenju je navedeno da je zaključeno da je sastanak bio izuzetno koristan, te da su predstavnici Evropske komisije izrazili zahvalnost BiH za dosadašnje učinjene napore na upravljanju migrantskom krizom u BiH.

Naredni sastanak biće održan u Sarajevu početkom septembra.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije