BiH

Pratite nas na Google news

FZO RS: Nemamo šta da skrivamo

FZO RS: Nemamo šta da skrivamo
Foto: Vladimir Stojaković | FZO RS na raspolaganju istražnim organima
Uroš Vukić

BANJALUKA - Istražioci Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Fondu zdravstvenog osiguranja Republike Srpske (FZO RS) kontrolisali su dokumentaciju u vezi s nabavkom respiratora tokom vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona.

U Fondu zdravstvenog osiguranja RS potvrdili su nam da su istražioci SIPA kontrolisali određenu dokumentaciju i da je u tom slučaju njihov stav jasan i već nekoliko puta saopšten, a to je da stoje na raspolaganju istražiocima, te da nemaju šta da skrivaju.

"Tačno je. SIPA je bila jutros i kontrolisala određenu dokumentaciju. Stojimo im na raspolaganju i nama je u cilju da se sve što prije okonča i da otklonimo bilo kakvu sumnju u vezi s nabavkama. Nemamo šta da skrivamo", rekli su nam u FZO RS.

Podsjećanja radi, iz Tužilaštva BiH još ranije su rekli da su formirali predmet u vezi s uvozom respiratora tokom vanrednog stanja prouzrokovanog virusom korona te da će biti ispitana nabavka respiratora uvezenih u Srpsku. Tužilaštvo BiH još ranije je otvorilo istragu i u vezi s nabavkom respiratora u FBiH, a zbog toga su bili privedeni i Fadil Novalić, premijer FBiH, zatim Fahrudin Solak, sada već bivši načelnik Federalne uprave civilne zaštite, te Fihret Hodžić, vlasnik "Srebrene maline", firme koja je uvezla sporne respiratore u taj entitet. Takođe, u ovom predmetu jedan od osumnjičenih je i Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Kada je riječ o Republici Srpskoj, po nalogu Tužilaštva BiH, SIPA kontroliše uvoz 50 respiratora za intenzivnu njegu koje je FZO RS firmi "Medietik" iz Banjaluke platio više od sedam miliona KM.

Povezana vijest:

SIPA u Fondu zdravstvenog osiguranja RS

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije