BiH

Pratite nas na Google news

Formiran tim za podršku sprovođenju lokalnih izbora izvan BiH

Formiran tim za podršku sprovođenju lokalnih izbora izvan BiH
Foto: MIP BiH | Formiran tim za podršku sprovođenju lokalnih izbora izvan BiH
N.N.

SARAJEVO - Prvi sastanak tima Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministra za operativnu podršku lokalnim izborima 2020. godine održan je danas u Sarajevu i na njemu su predstavljene osnovne informacije u vezi sa glasanjem izvan BiH.

Na sastanku, kojem je prisustvovala i ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković, član Centralne izborne komisije (CIK) BiH Suad Arnautović predstavio je osnovne informacije za birače u inostranstvu za lokalne izbore, te upoznao članove Tima o izmjenjenom načinu glasanja izvan BiH zbog pandemije virusa korona.

Tokom sastanka još jednom je naglašena značajna uloga koju imaju diplomatsko-konzularna predstavništava BiH u svijetu u ostvarivanju biračkog prava državljana BiH u inostranstvu, bolje informisanosti građana i podrške registraciji kao i organizaciji samog glasanja u prostorijama diplomatsko-konzularne mreže, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova.

Učesnici sastanka iskazali su spremnost da ulože maksimalne napore s ciljem što boljeg odziva građana BiH iz dijaspore na lokalnim izborima koji će biti održani 15. novembra 2020. godine, navedeno je u saopštenju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije