BiH

"Galeb" presjekao uhodan lanac krijumčara migranata

"Galeb" presjekao uhodan lanac krijumčara migranata
Foto: N.N. | "Galeb" presjekao uhodan lanac krijumčara migranata

BRČKO - U policijskoj akciji "Galeb", realizovanoj na području Brčkog, uhapšena su dva člana organizovane kriminalne grupe, te je presječen uhodan lanac krijumčara migranata, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH.

"Postupajući po nalogu tužioca Tužilaštva BiH, policajci Brčko distrikta, a u saradnji sa Graničnom policijom BiH, te MUP-om Hrvatske, realizovali su ovu akciju, usmjerenu na dokumentovanje i sprečavanje krijumčarenja migranata preko BiH u Hrvatsku i dalje u zemlje Evropske unije", naveli su iz Tužilaštva BiH. 

Kako su dodali, ove aktivnosti odnose se na više osumnjičenih osoba koje su pod istragom i terete ih da su više mjeseci, preko državne granice ilegalno prebacivali migrante, čime je organizovana kriminalna grupa ostvarila značajnu materijalnu korist.

"Ove nezakonite aktivnosti najčešće su vršene preko teritorije Brčko distrikta, pa je na ovaj način presječen uhodan krijumčarski lanac koji je djelovao na ovom području", rečeno je iz Tužilaštva BiH.

Iz tog tužilaštva su dodali da su, prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni krijumčarili migrante koristeći čamce i plovila na skrovitim mjestima preko rijeke Save, na taj način izbjegavajući mjere granične i carinske kontrole, a sve radi sticanja nezakonite imovinske koristi.

"U okviru organizovanog ilegalnog prelaska preko državne granice, na rijeci Savi kod Brčkog pronađeno je 12 migranata, te su uhapšena dva člana organizovane kriminalne grupe", istakli su iz Tužilaštva BiH.

U okviru akcije izvršeni su pretresi na području Brčkog. Pronađeni ilegalni migranti su predati Službi za poslove sa strancima BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije