BiH

Glamočak: SNSD posebnu sjednicu pretvorio u rijaliti

Glamočak: SNSD posebnu sjednicu pretvorio u rijaliti
Foto: Arhiva | Glamočak: SNSD posebnu sjednicu pretvorio u rijaliti

BANJALUKA - Jedini povod Posebne sjedniceNarodne skupštine RS je nemogućnost SNSD da formira vlast u Savjetu ministara, rekao je član Predsjedništva SDS Nedeljko Glamočak.

Kako je rekao, nije postojala iskrena volja SNSD-a za srpskim jedinstvom, već je Skupština pretvorena u rijaliti, "a građani su u javnom prenosu mogli da čuju priču od navodne zaštite nacionalnih interesa do jagnjića i prasića".

"U predloženim materijalima Srpska demokratska stranka je toliko ocrnjena, najteže nego što je iko u svom njenom istorijskom periodu kvalifikovao njen rad, do te mjere da se definiše kao zločinačka organizacija. Predsjednik Šarović i bivši predsjednik Bosić se u izvještaju navode u jednom ružnom kontekstu", istakao je Glamočak.

Glamočak je podsjetio da SNSD već godinama koristi Narodnu skupštinu Republike Srpske u stranačke svrhe i godinama urušavaju dignitet naše najvažnije institucije.

"Godinama su najavljivali referendume, vraćanje nadležnosti koje su oni predali, što su i priznali na zasjedanju, reforme pravosuđa i odbacivanje odluka visokih predstavnika... Poslednja slična sjednica je rezultirala držanjem u ladici oduke o referendumu o sudu i tužilaštvu skoro dvije godine, bez objavljivanja u službenom glasniku, da bi na kraju odluka sramno bila povučena", rekao je Glamočak.

Glamočak je kazao da nijedan zaključak ne odražava političko jedinstvo Republike Srpske već treba da služi u dnevno političke svrhe stranaka koje su kreirale zaključke te da su zaključci neiskreni, konfuzni, neprovodivi.

"Ova sjednica je imala za cilj zaštitu Vlade RS  i zaštitu politike lažnog patriotizma SNSD-a. SDA i HDZ godinama su birale SNSD za svoje partnere jer znaju da tamo sjede kvazipatriote", rekao je član Predsjedništva SDS.

Komentarišući Dodikove izjave o formiranju fonda za tužbe protiv visokih predstavika, Glamočak je kazao da "ne zna hoće li se taj fond ubirati od procenta od penzija, procenta od plata, procenta od boračkog dodatka građana Republike Srpske".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije