BiH

Golić: Vlada će vratiti Preduzeće Grad Bijeljini čim se promijeni Statut

Golić: Vlada će vratiti Preduzeće Grad Bijeljini čim se promijeni Statut
Foto: Velibor Tripić | Golić: Vlada će vratiti Preduzeće Grad Bijeljini čim se promijeni Statut

BANJALUKA – Vlada RS se odlučila da vrati preduzeće Grad iz Bijeljine u svoje vlasništvo zato što nisu ispunjeni zakonski uslovi po kojima bi to preduzeće moglo biti vraćeno Bijeljini, rekla je Srebrenka Golić, potpredsjednica Vlade RS.

Odgovarajući na pitanje poslanika SDS-a Tomice Stojanovića na Aktuelnom času u Narodnoj skupštini RS, ona je dodala je da nije tačno da je odluka o promijeni Statut. 

Ona je, naime, istakla da nakon što je Vlada prije dva mjeseca prenijela ovo preduzeće na Bijeljinu stigao je podnesak iz Investiciono razvojne banke RS u kojem je istaknuto da se ova odluka neće moći provesti jer zakon ne predviđa mogućnost ovakvog prenošenja vlasništva.

"Potrebno je promijeniti oblik organizovanja i utvrditi koja je pretežna djelatnost preduzeća. Ako je pretežna djelatnost komunalna, onda po Zakonu o prenosu komunalnih preduzeća može doći do ove realizacije", rekla je Golićeva, precizirajući da je potrebno promijeniti Statut i druge osnivačke dokumente.

Stojanović je rekao da je ova odluka donesena kako bi se SNSD osvetio Bijeljini što nisu glasali za njihovog kandidata za gradonačenika u Bijeljini.

"Ostalo je samo da podnesete tužbu protiv građana Bijeljine za nanošenje duševne boli", rekao je Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije