BiH

Govedarica: Rekao sam Hanu da smo čudna zemlja

Govedarica: Rekao sam Hanu da smo čudna zemlja
Foto: Nedžad Uglješa | Govedarica: Rekao sam Hanu da smo čudna zemlja

SARAJEVO - Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica danas je u Sarajevu, nakon susreta predstavnika bh. političkih stranaka i evropskog komesara Johanesa Hana, kako dokument koji bi u dogledno vrijeme trebao biti potpisan svjedoči o teškom stanju u BiH.

"Dokument je jedna vrsta opredjeljenja i konstatacija teškog stanja u kojem živi ova zemlja i ovaj narod. Hanu sam rekao da smo mi čudna zemlja. Da vlast govori kako povećava ekonomski rast, da je zaposlenje sve veće, a činjenica je da svaki dan ljudi sve više odlaze. Ili mi nemamo takav rast ili ga uopšte nema u realnom ambijentu pa građani odlaze da žive pod nekim ljepšim suncem", kazao je predsjednik SDS-a.

On je posebno pozdravio dio dokumenta koji se dotiče borbe protiv korupcije. Govedarica je objasnio i kako je informacija da će bilo šta danas u Sarajevu biti potpisano zapravo netačna, a naveo je prost razlog.

"Mi smo bili obavješteni da postoje primjedbe od nekih partija na sam nacrt, što znači da će proći period kako bi se on usaglasio i potpisao. Tako da ne znam ko je plasirao priču da će dokument danas biti potpisan", kazao je Govedarica.

On kaže kako prijedlog dokumenta treba doraditi i posebno kada je u pitanju korjenita reforma izbornog zakona BiH.

"Sve prevare počinju prevarom oko izbornih rezultata. Treba razmotriti mogućnost da one prošlogodišnje definisane izmjene u zakonu svi zajedno razmotrimo. Ja sam svjestan da one nekima ne odgovaraju, i u RS i u FBiH", zaključio je Govedarica.

(klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije